Meta и Европейският съюз се споразумяха за провеждане на стрес

...
Meta и Европейският съюз се споразумяха за провеждане на стрес
Коментари Харесай

Стрес тест: ЕС е безпощаден към Meta и Twitter за новите правила

Meta и Европейският съюз се споразумяха за осъществяване на стрес тест през юли по разпоредбите на Европейски Съюз за онлайн наличие, оповестява Reuters.

Преди това еврокомисарят Тиери Бретон изиска от платформата за обществени медии да предприеме незабавни дейности във връзка със наличието, ориентирано към деца, напомня медията.

" Продуктивна полемика с основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг по отношение на разпоредбите на Европейски Съюз в региона на цифровите технологии. ", написа Бретон в профила си в Twitter и добави, че 1000 чиновници в компанията на Зукърбърг към този момент работят по Закона за цифровите услуги.

Преди срещата, Бретон съобщи, че Meta би трябвало да показва ясно какви ограничения възнамерява да предприеме, с цел да се съобрази с разпоредбите на Европейския съюз за онлайн наличие, които влизат в действие 25 август или в противоположен случай ще бъде подложена на тежки наказания.

Meta не отговори на запитването за коментар по тематиката от Reuters.

Productive discussion with @Meta CEO Mark Zuckerberg in Menlo Park???????? on EU digital rules: DSA, DMA & AI Act.

Preparedness on its way with 1000 Meta employees working on #DSA

We agreed to do a ‘stress test’ in July.

EU’s motto: “Move fast to fix things ”???????? pic.twitter.com/8LoJpD7c7O
— Thierry Breton (@ThierryBreton) June 23, 2023
Другият софтуерен колос в областта на обществените медии – Twitter, също е наблюдаван под лупа от регулаторите в Европа, откакто още през декември притежателят Мъск се съгласи да организира стрес тест за новите правила.

По думите на почитан чиновник от Европейски Съюз, платформата би трябвало да свърши повече работа, с цел да се съобрази с регулациите. Това е изводът след " стрес тест " на системите на компанията, оповестява fastcompany.

Еврокомисарят Тиери Бретон съобщи, че прави оценка " мощния ангажимент на Twitter да се съобрази " със Закона за цифровите услуги. Въпреки това " работата би трябвало да продължи ", добави той, откакто прегледа резултатите от доброволния тест в централата на Twitter в Сан Франциско дружно със притежателя Елон Мъск и новия основен изпълнителен шеф Линда Якарино.

" Европа е доста значима за Twitter и ние сме фокусирани върху продължаващото ни партньорство ", написа в платформата Якарино.

Thank you @ThierryBreton. Europe is very important to Twitter and we’re focused on our continued partnership. https://t.co/eXo1E5SBwrpic.twitter.com/5UN7EiKUeV
— Linda Yaccarino (@lindayacc) June 23, 2023 " Twitter е определил основните области, върху които би трябвало да се концентрира, с цел да съблюдава условията на DSA ", съобщи Бретон, без да даде повече детайлности.
" До влизането в действие на новия правилник остават два месеца, по тази причина работата би трябвало да продължи, с цел да може системите да бъдат въведени и да работят дейно и бързо. ", добави еврокомисарят.

Миналия месец Бретон предизвести Twitter, че " не може да се крие " от отговорностите си, откакто обществената медия се отхвърли от доброволния " кодекс на практиката " на Европейски Съюз за онлайн дезинформация, който други обществени медийни платформи дадоха обещание да поддържат, напомня fastcompany.

Тиери Бретон е главният представител на Европейски Съюз, който работи по подготовката на огромните технологии за новите правила, които ще принудят фирмите да се борят с речта на омразата, дезинформацията и други нездравословни и противозаконни материали на своите уеб сайтове.

Законът влиза в действие на 25 август за най-големите платформи. Той ще не разрешава някои типове целеви реклами в онлайн платформи, като да вземем за пример тези, предопределени за деца, или в случаите, когато се употребяват специфични категории персонални данни, като етническа принадлежност, политически възгледи и полова ориентировка.

Европейските консуматори ще могат по-лесно да рапортуват за нелегално наличие, като да вземем за пример тирада на омразата и ще получават повече информация за аргументите, заради които несъмнено наличие им е било предложено.

За нарушаванията ще бъдат налагани санкции в размер до 6% от годишните световни доходи, което за някои софтуерни колоси възлиза на милиарди долари, или даже възбрана за осъществяване на активност в Европейски Съюз с неговите 450 милиона консуматори.

Междувременно, Европейски Съюз е на заключителен стадий в подготовката на Акт за изкуствения разсъдък - първият в света повсеместен набор от правила за нововъзникващата технология, която провокира удивление, само че и опасения, че може да наруши неприкосновеността на персоналния живот, да унищожи работни места, да наруши авторските права и други

Окончателното утвърждение се чака до края на годината, само че законът ще влезе в действие едвам след две години. Бретон предлага непринуден " Пакт за изкуствен интелект ", който да помогне на фирмите да се приготвят за приемането му, добавя fastcompany.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР