Арина Сабаленка трябваше да преодолее през още едно неочаквано трудно

...
Арина Сабаленка трябваше да преодолее през още едно неочаквано трудно
Коментари Харесай

На косъм от изненадата на турнира: Шампионката Сабаленка оцеля срещу тенисистка извън топ 150

Арина Сабаленка трябваше да преодолее през още едно ненадейно мъчно затруднение по пътя към купата в Мадрид. Днес белорускинята победи в същинска драма получилата wild card тенисистка Робин Монтгомъри с резултат 6:1, 6:7(5), 6:4 и по този начин тя съумя да завоюва два следващи мача за първи път Индиън Уелс насам. Така тя си оформи конфликт с тенисистката, намираща се в серия от 15 следващи победи, Даниел Колинс.

Първите два гейма започнаха извънредно мъчно за двете страни. Разиграванията бяха дълги, като още тогава аутсайдерката не изглеждаше подготвена да отстъпи на някогашната номер 1. Въпреки това, Сабаленка завоюва и двата гейма, което й обезпечи нужното успокоение в хода на сета. В идващите няколко минути двукратната шампионка на Аустрелиън Оупън подсети на най-хубавата версия на себе си, с мощни, само че и тъкмо удари, за сметка на нервната игра на Монтгомъри. Това разреши на фаворитката да господства напълно срещата и по този начин да поведе с 6:1.

Във втория сет дуелът закупи напълно друг тип. Американката започваше да демонстрира огромен част от гения, който има. Сервисът, който бе главното оръжие на международната номер 183, й оказа помощ да бъде конкурентна на противничката по време на целия сет. Това провокира съществено Сабаленка и за близо част станахме очевидци на една извънредно равностойна борба. Така сетът се стигна до тайбрек. Още първоначално Монтгомъри даде признаци за евентуално сензационно продобиване на сета. Американката играеше доста умерено, за разлика от съперничката й, която започваше да натрупа значително неточности. Макар и в края на дългия гейм международната номер 2 да бе вдигнала темпото на игра, то Монтгомъри удържа на офанзивата и завоюва тайбрека със 7:5.

Въпреки изгубения втори сет, Сабаленка не изглеждаше демотивирана в третия, а в противен случай - още при първия гейм от подаването на съперничката й, белорускинята съумя да осъществя пробив. Веднага по-късно обаче резултатът бе подравнен. По сходство на предната част, двете продължаваха да демонстрират най-хубавото от себе си. В десетия гейм Сабаленка изглеждаше решена да затвори мача, като по това си пролича доста по-високото равнище на настъпателност. Така тя завоюва брейк на 0, посредством което да затвори този сложен за нея дуел.

eye of the TIGER
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР