Месото е един от най-често консумираните продукти. Поднасяме го на

...
Месото е един от най-често консумираните продукти. Поднасяме го на
Коментари Харесай

Размразявайте месото така и то няма да е опасно за вас

Месото е един от най-често употребяваните артикули. Поднасяме го на трапезата си, сготвено по най-разнообразни способи – печено, варено, пържено, задушено и каквото друго се сетите. То е вкусно и потребно. Препоръчително е да го похапваме най-малко няколко пъти в седмицата.

Има обаче някои тънкости и специфики, свързани с неговото топене. Важно е да сте осведомени с тях, тъй че месото, което ще готвите, да не е рисково за вас.
Как вярно се размразява месото, тъй че да не е рисково за нас?
Много постоянно решаваме да съхраняваме месото във фризер. Така сме сигурни, че постоянно ще имаме главен артикул за обяд или вечеря. Не постоянно обаче действаме по проект и неведнъж се постанова директно, преди самото готвене, да вадим месото от фризера.

В такива обстановки незабавно се сещаме за старите и добре познати способи – микровълновата фурна или купа с гореща вода. Дали обаче това е верният метод за топене на месото, занапред следва да разберете.

 Трик, с който за 5 секунди разбираме дали са ни продали прясно или развалено месо Трик, с който за 5 секунди разбираме дали са ни продали прясно или развалено месо
Знаете, че цветът на месото е първият знак, който ни подсказва дали да го купим или да се насочим към различен артикул от витрината. Н...

Важно е да отбележим, че в случай че месото бъде размразявано погрешно, то в действителност би изгубило потребните си свойства и би станало гумено. Не единствено, че няма да ви е прелестно да го похапвате по-късно, само че и няма да съумеете да извлечете най-много изгодите от продукта.

Ако сте решили да размразявате месо, постоянно го правете в ледник. По този метод ще запазите ароматите му, усетът му и то няма да бъде жилаво и изсъхнало, откакто го сготвите.

Тук е моментът да споменем, че при този способ за топене е нужно повече време. Около 7 часа би лишило на замразения артикул, с цел да бъде в положение, позволяващо термична обработка.

И все пак нашият съвет е да употребявате точно този способ, а не всички тези, които лишават по-малко време, само че пък за сметка на това способстват за загуба на питателните свойства на продукта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР