Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди за сетен път, че

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди за сетен път, че
Коментари Харесай

Юрген Клоп за Гуардиола: Той е най-добрият в света

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп удостовери за прощален път, че сътрудника му в Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е най-хубавият управител в света и сподели, че няма никакъв проблем, че е приключил втори след испанеца и водения от него отбор.

Двамата се опълчват на най-високо равнище от 2013-а година, когато Хосеп Гуардиола пое Байерн Мюнхен, а тогава Клоп водеше Борусия Дортмунд.

Клоп в Дортмунд и Ливърпул в никакъв случай не е печелил купата, когато играе против испанеца, само че германецът не счита съперничеството сред двамата като класическите. „ Щастлив съм, че мога да призная, че моите тимове са покрай неговите, защото той е най-хубавият ментор в света. Това, което прави, е изумително. Начинът, по който играят клубовете му ме карат да не спирам да ги виждам. Пеп и аз сме изцяло разнообразни хора, а нашите тимове са огледало на нашите характери. Той е доста по удобен от мен край тъчлинията и наподобява като благородник. Аз съм по натоварен. Уважаваме се ужасно доста, само че на терена всеки желае да е победител – това е нормално”, сподели Клоп за Гуардиола в изявление за Sky Sports.

„ В края на сезона, в множеството сезони, той постоянно печели купите. В Германия – постоянно, тук в Англия – съвсем. Това е по този начин, а аз не мога да пребивавам с проблем, защото няма подобен, с цел да съм втори след него”, подчертава той.

Ливърпул е безапелационен водач в Англия, на 10 точки пред втория Лестър Сити и на 14 пред водения от Гуардиола Манчестър Сити. Очертаващ се успех в лигата и наред с триумфа в Шампионската лига през предишния сезон, Ливърпул има капацитета да се трансформира в определящо за ерата на Клоп. Той обаче не е сигурен, че ще може да господства години наред.

„ Не мисля, че нещо сходно е опция – разнообразни интервали на доминация са. Не доста от дълго време играхме против Барселона, който преди този момент бе воден от Хосеп. Ман Сити господства в Премиър лийг последните години, откогато Пеп работи тук. Не се имаме за такива ние. Не мисля, че някой може да ни сложи на равнището на великите Аякс, на популярен Юнайтед или тимове от други страни. Искаме да продължим да играем добър футбол и желаеме да имаме положителни моменти заедно”, призна Юрген Клоп.

След като на тима му следва седмица без мач от Висшата лига, защото има задължения към Световното клубно състезание, то тимът на Юрген Клоп ще играе край на тази конкуренцията в събота против Фламенго. Клоп бе заставен да играе с юношите в четвъртфиналния мач против Астън Вила за Купата на Лигата, откакто той и главният състав към този момент бяха в Доха. 52-годишният експерт желае да добави още един трофей в сбирката си и тази на Ливърпул.

„ Не печелим чак толкоз доста. Искаме да бием на всички места, само че не постоянно се получава. Може би хората, които пробват постоянно са положителни, а ние желаеме да сме такива. Не се виждаме като серийни спечелили, виждаме се като непрестанни кандидати. Моите връзки с играчите са доста близки и чакам доста от тях и се любувам на това по какъв начин играят.Ако печелим, играчите го вършат. Ако губим, е поради мен, защото не съм им дал верните инструкции или те не са ги разбрали. Това не е тяхна неточност, а моя, тъй че би трябвало да внимавам доста. Празнувам с тях след мачовете, тъй като почитам труда им. Ако загубим или създадем еднакъв, виждам какъв брой труд са вложили в мача, само че от време на време можеш да кажеш единствено „ благодаря””, приключи 52-годишният експерт в Ливърпул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР