Манчестър Юнайтед е новият носител на трофея от ФА Къп.

...
Манчестър Юнайтед е новият носител на трофея от ФА Къп.
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед спечели ФА Къп след успеха над шампиона Сити

Манчестър Юнайтед е новият притежател на трофея от ФА Къп. На финала, „ алените дяволи “ изненадващо победиха с 2:1 новият-стар първенец на Англия Манчестър Сити. За Юнайтед това е първи успех в конкуренцията от сезон 2016, а успеха обезпечи на отбора присъединяване в Лига Европа. Манчестър Сити пък пропусна опцията да стане първият британски отбор, който печели дубъл в два поредни сезона.

Успехът за Юнайтед донесоха младежите Алехандро Гарначо и Коби Майну с попадения преди почивката, а за Манчестър Сити се разписа Жереми Доку в 87-ата минута.

Двубоят, който бе повтаряне на финала в ФА Къп от предходната година, когато Сити победи, стартира с забавна обстановка в наказателното поле на Манчестър Юнайтед след рухване на Ерлинг Холанд, само че реферът отхвърли митингите на „ жителите “ за дузпа.

„ Червените дяволи “ поведоха в 30-ата минута, когато Алехандро Гарначо се възползва от груба неточност на бранителя на Манчестър Сити Йошко Гвардиол и осъществя за 1:0.

Осем минути по-късно Маркъс Рашфорд още веднъж вкара топката във вратата на Сити, само че попадението не бе зачетено поради засада на аржентинеца Гарначо. Манчестър Юнайтед въпреки всичко скоро усили задатъка си, откакто в 39-ата минута Бруно Фернандеш откри 19-годишния Коби Майну, който с чудесно осъществяване отблизо разстояние преодоля вратаря на Сити Щефан Ортега за 2:0 в интерес на Юнайтед.

Първото полувреме завърши с два гола задатък за Манчестър Юнайтед, а след подновяването на играта през втората част, в 55-ата минута нападателят Ерлинг Холанд удари греда за Манчестър Сити. Натискът на „ жителите “ продължи и в 59-ата минута Кайл Уокър получи комфортен пас и стреля, само че Андре Онана реагира в точния момент.

Шампионите съкратиха изоставането си в 87-ата минута, когато Фил Фодън откри влезлия като запаса Жереми Доку, който стреля от ляво по офанзивата на Сити. Андре Онана не съумя да се намеси добре и „ жителите “ понижиха за 1:2. В последна сметка Манчестър Юнайтед устоя на опитите на съперника да стигне до равнене и завоюва трофея.

UNITED HAVE DONE IT!!! ||
— Manchester United (@ManUtd)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР