Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е архитектът на шестия триумф

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е архитектът на шестия триумф
Коментари Харесай

В "Ливърпул" се поклониха пред Клоп заради "шестата"

Мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп е архитектът на шестия успех на тима в най-престижния европейски клубен шампионат - Шампионската лига (преди КЕШ). Това бе прието и от почитателите на тима, и противници, и от експерти след успеха с 2:0 над " Тотнъм " във финала в Мадрид. И най-много от самите негови футболисти.

" Без нашия мениджър настоящият триумф би бил невъзможен. През сезона трябваше да преодоляваме компликации, само че това, което Клоп направи от идването си в клуба до момента, е необикновено. Той съумя да ни сплоти, сътвори невероятна атмосфера в съблекалнята. Гордея се, че съм част от този клуб, а това, че бях с лентата във финала е необикновен миг на мен ", съобщи капитанът Джордан Хендерсън след мача.

Авторът на втория гол в мача - резервата Дивок Ориги, добави различен акцент, който разкрива и триумфа на немския треньор измежду футболистите:  " Мениджърът Юрген Клоп е доста предан на играта, непрестанно ни дава тласъка да даваме повече от себе си. Той е страхотен футболен мозък и просто няма по какъв начин да не се раздаваш за подобен треньор. "

Самият Клоп - както постоянно прочувствен, изразходвал се до дъно край тъчлинията, не пестеше усмивки. Но реши на собствен ред да похвали тима и най-много да отдаде дължимото на хилядите почитатели на " Ливърпул " на стадион " Уанда Метрополитън ", както и на милионите отвън него. " Беше огромна борба, двата тима се бореха. " Тотнъм " играха добре, само че ние имахме да довършваме започнатото. Това, което тези момчета направиха на терена, беше необикновено. Имаме и вратар, който прави даже най-трудните неща да наподобяват прости (б.р. - Клоп засяга невероятната игра на Алисон на вратата). Ето тези хора (б.р. - уточни той феновете), те са в съзнанието ми. Във всички финали те са страдали и преживявали с нас. Те още веднъж свършиха невероятна работа с всичко, с което ни помогнаха ", разяснява Клоп. И не се пестеше с шегите, също в собствен жанр. " Обикновено 20 минути след мач съм малко пийнал, само че в този момент имам единствено вода в близост ", подмятна първо той пред тв камерите. А по-късно реши да интерпретира шлагера на " Салт`ен`Пепа "  Let`s Talk About Sex, като го преиначи на Let`s Talk About Six, визирайки шестата купа в историята на " Ливърпул " в този евротурнир.

А по този начин чаканата " шеста " (б.р. - от 14 година насам) ще обезпечи на " Ливърпул " доходи от около 110 млн. евро - към 75 млн. от прекосяването през груповата фаза до крайния триумф в конкуренцията дружно с спомагателни бонуси. Останалите към 35 млн. са най-много от тв права.

За " алените " е и влиятелното достижение да вкарат най-бързата дузпа във край в шампионата - в 1.48-ата минута. Нейният създател Мохамед Салах стана и първият египтянин с гол в най-важния мач от Шампионската лига, както и петият африканец въобще, който се е разписвал във край след мароканеца Рабах Маджер ( " Порто ", 1987 г.), камерунеца Самуeл Eто`о ( " Барселона ", 2006, 2009 г.), ивоареца Дидие Дрогба ( " Челси ", 2012 г.) и сенегалеца Садио Мане ( " Ливърпул ", 2018 г.). 

Пред " Ливърпул " следва отмора, само че и конфигуриране за конфликта с " Челси " за Суперкупата на Европа. Този мач ще е на 14 август на ст. " Водафон Арена " в Истанбул.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР