Мениджърът Хосеп Гуардиола няма намерение да привлича футболисти по време

...
Мениджърът Хосеп Гуардиола няма намерение да привлича футболисти по време
Коментари Харесай

Гуардиола: Не искам футболисти през януари

Мениджърът Хосеп Гуардиола няма желание да притегля футболисти по време на зимния трансферен прозорец и ще освежи тима през лятото. Шампионите не откриха заместител на Венсан Компани и изгубиха Емерик Лапорт поради травма, което остави испанеца единствено с два избора за центъра на отбраната - Джон Стоунс и Николас Отаменди.

Чалар Союнджу от Лестър Сити бе свързван с трансфер при първенците през януари, само че Гуардиола ще продължи да разчита на актуалната си защитна линия. Той употребява и 34-годишния бразилски халф Фернандиньо като защитник през последните месеци.

" Не желая футболисти през януари. Не успяхме да притеглим централен бранител и през лятото. Нико (Отаменди) остана при нас и играе в тази роля, а Фернандиньо трябваше да се приспособява. Нямам какво повече да кажа по този въпрос ", съобщи Гуардиола.

Испанският управител добави, че той и управлението на Сити ще договарят с футболистите с изтичащи контракти след последния мач през сегашния сезон. Сред тях попада и Фернандиньо, до момента в който испанският халф Давид Силва към този момент разгласи желанието си да напусне.

" Със сигурност ще имаме потребност от ободряване. Давид ще си тръгне, а Фернандиньо към момента не е сигурен. Това обаче е напълно обикновено за футболисти на такава възраст. За нас пък остава да намерим техни заместници, в случай че изоставен ", добави той.
Премиър лийг 15 кръг, вторник 3 декември  Бърнли 22:15предстои  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР