Скандал: Член на ВСС бил с 12 хиляди лева заплата

...
Скандал: Член на ВСС бил с 12 хиляди лева заплата
Коментари Харесай

Скандал: Член на ВСС бил с 12 хиляди лева заплата покрай БСП?

Скандал: Член на Висш съдебен съвет бил с 12 хиляди лв. заплата около Българска социалистическа партия? Това твърди в шокираща обява вестник „ Уикенд “, оповестен от уеб страницата „ Народ.бг “.

SafeNews разгласява текста без редакторска интервенция:

Палавникът от Висш съдебен съвет Александър Мумджиев турен на 12 бона заплата около Българска социалистическа партия.

Съдебният инспектор-пияница Александър Мумджиев, който скандализира със половите си оферти личния състав на хотел във Враца, е получавал по 12 бона на месец. В неговата декларация пред КПКОНПИ е маркирано, че годишният му приход е 141 888 лв..

Докато се подвизава в Инспектората на Висш съдебен съвет е икономисал и над 400 хиляди лв.. За съпоставяне – в самото начало на мандата си е държал на влог малко над 32 хиляди лева, откри инспекция на „ Уикенд ”.

Скандал: Член на Висш съдебен съвет бил с 12 хиляди лв. заплата около Българска социалистическа партия? 25.05.24 19:09 Калина Андролова: Социалните мрежи и медиите основават лумпени 25.05.24 18:48 Валерия Велева: Разпространените от „ Афера “ записи за ПП-ДБ не са компромат, а документ! 25.05.24 18:27 Огласиха значима вест за пътуващите до Гърция през лятото! 25.05.24 18:04 Поклон: Абитуриенти с тениски на бала, подариха 90 000 лева на сираци! 25.05.24 17:29

Мумджиев евентуално е скъп кадър за правосъдната власт, тъй като е бил контрольор първо през 2008 – 2012 година и за повторно – от 2016 година до момента. По-точно, до момента в който самичък си подаде оставка на 17 май.

През 2016 година е стартиран за поста от някогашния Българска социалистическа партия народен представител Чавдар Георгиев, който беше зам.-министър на околната среда в държавното управление на Пламен Орешарски и по-късно при Тройната коалиция. Георгиев като „ еколог ” се прочу с лобизма си да се одобри Общ организационен проект на Царево, който дава зелена светлина за застрояването на хиляди декари в Южно Черноморие, в това число и в естествен парк „ Странджа ”.

Разбира се, когато Чавдар Георгиев предлага Мумджиев да стане контрольор, подчертава върху „ извънредно високите нравствени и професионални качества ” на претендента! Той не пропуща да подчертае, че юристът, който има 20 години стаж най-много като следовател, е „ съзнателен и предприемчив ” и има „ неповторим професионален опит ”.

При избора на инспекторите обаче лъсват и дипломите им на адвокати. Така излиза на ярко, че Мумджиев е приключил право в Софийския университет със зашеметяващия триумф от държавните изпити 3,50.

Общият триумф от следването му е със стотни по-висок – 3,88. Въпреки посредствените си резултати, (а може пък и с помощта на тях) Мумджиев на два пъти става контрольор и изкарва над 10 години на една от най-високите позиции в правосъдната власт.

Пиянските изцепки обаче взеха главата на този орел на правораздаването. Оставката му е призната на секундата от несменяемата шефка на Инспектората на Висш съдебен съвет Теодора Точкова, чийто пък брачен партньор, да напомним, юрист Васил Точков е началник на някакъв „ Съюз за отечеството ”, който бил правоприемник на „ Отечествения фронт ”. Въобще, забавни хора са се устроили във висините на правораздаването.

Командировката, която коства поста и тлъстата заплата на Мумджиев, стартира на 9 май във Враца. Той е трябвало да ревизира Районната прокуратура в града. Само че не стопира да пие, а и да насочва полови предложения към камериерки и сервитьорка, като не пропуща да им се изфука, че е част от властта. Според пиянските му хвалби – толкоз мощни като него били единствено 10 индивида в България. Звучи неуместно да е бил част от задкулисието, само че пък един реализатор на избрани поръчки може и да е бил, смеят се в столичната Съдебна палата. 

Само че от хотела се обаждат в полицията, а прокуратурата прави инспекция на арогантния контрольор. Става ясно, че Мумджиев не е трезвен, откогато е стъпил във Враца. В последна сметка в този момент той се проверява за „ непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото ”.

Веднага след този срам Мумджиев вместо да напусне правосъдната система, пожела да се спихне кариерно като следовател. Само че в сряда пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет е показан отчет на районния прокурор във Враца. В него се показва, че Мумджиев не дава отговор на нравствените качества, с цел да бъде възобновен като магистрат. Самият той следва да даде пояснения на 29 май, също пред прокурорската гилдия.

След гръмките разкритията за активността на правосъдните лобисти Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, пиянската изцепка на инспектора Мумджиев е следващият удар върху имиджа на Темида.

Източник: Народ.бг/ “Уикенд “

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР