Мениджърът на Бърнли Венсан Компани се е съгласил да стане

...
Мениджърът на Бърнли Венсан Компани се е съгласил да стане
Коментари Харесай

Байерн постигна договорка за треньор с Компани

Мениджърът на Бърнли Венсан Компани се е съгласил да стане новият треньор на Байерн. Колосът от Мюнхен се насочи към Компани след поредност от отводи в търсенето на правоприемник на.

Според БиБиСи Компани ще подпише контракт до 2027 година Баварците ще платят 13 млн. евро като отплата на Бърнли.

Крейг Белами, асистентът на Компани в Бърнли, няма да придружи белгиеца на „ Алианц Арена “. Заедно с Компани още ще заминат Флориберт Нгалула и Брам Гиърс.

Предишният любимец на баварците беше Шаби Алонсо. Той обаче отхвърли и остана в Байер Леверкузен. Същото направи и някогашният треньор Юлиан Нагелсман, който избра да остане отпред на националния тим на Германия. Селекционерът на Австрия Ралф Рангник също отхвърли поста.

Тухел организира диалози с Байерн по-рано през май за оставане в клуба, само че те завършиха несполучливо.

Клубът от Мюнхен искаше да назначи немскоговорящ треньор и Компани дава отговор на това изискване. Освен това той изкара две години като състезател за Хамбургер в Бундеслигата.

Компани стана треньор на Андерлехт през 2020 година след интервал като играч-мениджър, преди да се реалокира на „ Търф Муур “. Белгиецът изведе Бърнли до купата в Чемпиъншип през 2023 година, само че през този отборът изпадна от Висшата лига.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР