Международният музикален фестивал Слънчев хълм започва тази вечер в парк

...
Международният музикален фестивал Слънчев хълм започва тази вечер в парк
Коментари Харесай

Дуа Липа: Нямам търпение да пея в Прищина

Международният музикален фестивал " Слънчев рид " стартира довечера в парк " Гермия " в Прищина, съобщи особено за Българска телеграфна агенция организация КосоваПрес.

В четвъртък вечерта ще гостува световноизвестната певица от косоварски генезис Дуа Липа. Тя изрази гордостта си от организирането на този фестивал в Прищина. Преди началото на фестивала тя сподели, че няма самообладание да се появи пред косовската аудитория. Междувременно татко ѝ Дукаджин Липа акцентира, че не е удовлетворен, че тази година " Слънчев рид " ще се организира в парк " Гермия ".

Певицата Дуа Липа благодари на всички за поддръжката и опцията за този фестивал, на който ще се изявят доста международни актьори. Липа не даде детайлности за представянето си, само че сподели, че чака с неспокойствие да пее пред косовската аудитория.

Много съм горда да бъда тук и да имам опцията да вземам участие, през целия ден бях съсредоточена единствено върху осъществяването, тъй че се надявам да ви хареса и да се забавлявате доста довечера. Благодаря доста, ужасно е да си вкъщи, в моята страна, това е огромна фантазия... Много е хубаво възприятието да дойдеш и да свириш в Прищина, няма по-добро възприятие. Вече се любувам на силата, която ми давате. Така че чакам с неспокойствие да изпитам тези страсти, преди да изляза на сцената, разяснява тя.

Бащата на Дуа - Дукаджин - оцени високо поддръжката на Косово и сподели, че довечера ще стартира най-големият фестивал в района с най-големите имена на актуалната музика.

Липа акцентира, че чака повече от 25 хиляди души да вземат участие в този фестивал.

Не знам точния брой, само че в тазгодишното издание предвиждаме, че ще има някъде над 25 000 души, за жалост имахме опция да създадем фестивал с над 40 000 души, само че имаме лимитирано пространство, това е най-голямото издание до момента, показа той.

Той повтори, че не е удовлетворен, че този фестивал се организира в парк " Гермия ".

Не искахме да вършим фестивала в Гермия. Защото с изключение на градския парк, това е и най-трудното място за образуване на фестивал от подобен мащаб. Без помощта на полицията би било невероятно. За всички, които желаят да дойдат на фестивала, това е най-охраняваното и безвредно място в района през идващите четири дни, сподели Липа.

Липа разкритикува и политиците, като ги упрекна, че не са изпълнили обещанията си.

По време на конференцията беше подписано съглашение сред кмета на Прищина, Дуа и Дукаджин Липа за основаването на фондация " Слънчев рид ".

Кметът на Прищина Перпарим Рама сподели, че столицата, макар рестриктивните мерки за свободното придвижване на жителите, се е трансформирала в креативен и новаторски център.

Фестивалът " Слънчев рид " ще продължи четири дни и това е третото издание, което се организира в Прищина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР