Международната космическа станция (МКС) има специфична миризма, също и корабите,

...
Международната космическа станция (МКС) има специфична миризма, също и корабите,
Коментари Харесай

Космонавтка разкри на какво мирише на борда на МКС

Международната галактическа станция (МКС) има характерна миризма, също и корабите, които идват на нея. Това описа космонавтката на Роскосмос Анна Кикина в четвъртък на онлайн конференция, представена от Агенция Франс Прес и ТАСС.

„ Има характерна миризма. Може да се каже по-скоро, че идващите кораби имат разнообразни миризми, само че на борда на МКС постоянно има нюанс, като след заваряване - знаете, като парещ метал “, показа Кикина. Според нея според от товара, който корабът доставя, нормалната миризма на станцията се смесва с други - на пластмаса или на плодове, или и на двете по едно и също време. „ Това е забавна композиция, необикновена “, описа космонавтката.

Анна Кикина разказа и положителните връзки с сътрудниците си по време на престоя си на МКС. „ Беше прелестна атмосфера! Наистина ми хареса този полет, всичко беше комфортно “, довери 38-годишната инженерка и добави: „ Не изпитах никакви усложнения, от самото начало чувствахме поддръжка един към различен, положително възприятие за комизъм цареше както на станцията, по този начин и в галактическия транспортен съд “, описа Кикина.

Анна Кикина е първият съветски космонавт, който пътува до МКС в границите на програмата за кръстосани полети на НАСА и Роскосмос на борда на американския галактически транспортен съд „ Дракон “. Тя, астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада и тайконавтът от Японската организация за аерокосмически проучвания Коичи Ваката дойдоха на МКС през октомври предходната година, преди да се приземят в Атлантическия океан край крайбрежията на Флорида на 12 март. Продължителността на полета на Анна Кикина бе 157 дни. 

Съветският съюз изпрати първата жена в космоса в историята - Валентина Терешкова, на 16 юни 1963 година Тя беше последвана от Светлана Савицкая, първата жена, която излезе в открития космос през юли 1984 година През октомври 2021 година Русия също по този начин изпрати актриса, Юлия Пересилд, да снима първия игрален филм в орбита, преди конкурентен план на Том Круз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР