Международната федерация по мотоциклетизъм ще въведе спринтови състезания по подобие

...
Международната федерация по мотоциклетизъм ще въведе спринтови състезания по подобие
Коментари Харесай

MotoGP въвежда спринтови състезания по подобие на Формула 1

Международната федерация по мотоциклетизъм ще вкара спринтови надпревари по сходство на тези във Формула 1 от 2023 година Анонсът бе изработен малко преди днешната подготовка за Гран при на Австрия.

През февруари управлението на Формула 1 разгласи, че тази година ще има три спринтови надпревари, които дефинират стартовия ред за същинските надпревари в неделя. В MotoGP считат да взаимстват този  модел, само че единствено отчасти.

" От идната година ще въведем спринтови надпревари, които ще се организират в съботата преди всяко Гран при ", съобщи президентът на Международната мотоциклетна федерация Хорхе Виегас.

" Смятаме, че след две години на КОВИД, през които всички направи невероятни жертви, с цел да запазят шампионата, е време да дадем нещо по-зрелищно както на малките екрани, по този начин и на феновете на пистата. Нуждаем се от по-добро шоу. Все още има елементи, които да обсъдим с тимовете, водачите и конструкторите. Идеята ни е спринтовите надпревари да не важат за установяване на стартовата решетка, която ще се подрежда от квалификацията, както е в този момент ", добави Виегас.

Световният първенец Фабио Куартараро обаче се изрече против сходна концепция.

" Не съм аз този, който взима решения за форматите на надпреварите, само че считам, че това ще бъде ужасно неуместно. Ако има спринтови надпревари понякога, както е във Формула 1, тогава ще бъде забавно. Но всяка събота... Има писти, които физически изтощават ужасно доста като " Асен " и " Муджело ". Когато завършиш съревнование на тях, ти си изцеден. Не считам, че е вярно да се вземе такова решение без да бъдат питани състезателите. Аз най-малко не съм бил питан ", сподели французинът.

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР