Ако искате ги наричайте локумки За днес сме ви приготвили

...
Ако искате ги наричайте локумки За днес сме ви приготвили
Коментари Харесай

Това са най-вкусните сладки с пълнеж

Ако желаете ги наричайте локумки

За през днешния ден сме ви приготвили една рецепта за вкусни сладки с апетитен пължен. Сладките ще се харесат на всички у дома както на дребни, по този начин и на огромни.

Необходими артикули:
280 грама брашно
½ чаена лъжичка  бакпулвер
щипка сол
1 опаковка ванилова   захар
100 грама  краве масло масло, студено
200 грама  кисело мляко
1 жълтък

За пълнежа:
150 грама орехи
1  белтък
2 супени лъжици  захар
 пудра захар за овалване

Начин на подготвяне:
Пресейте брашното в купа дружно със солта и бакпулвера. Добавете ваниловата захар и смесете. Сложете студеното масло и ръце направете трохи. Когато това стане, прибавете  киселото мляко и жълтъка и замесете тесто. Продължите, до момента в който  то стане меко и еластично и спре да лепне по ръцете и стените на съда. Оформете топка и оставете настрани.

Направете пълнежа, като в купа разбиете белтъка дружно със захарта. Бийте до приемане на гъст бял крем. Смелете орехите и сипете при белтъчния крем. Разбъркайте добре с шпатула, с цел да не загубите размера на яйцата.

Вземете   тестото и разделете на 4 равни половини. От оформете топка от всяка и по-късно вземете една.  Разточете огромна кора върху работна повърхнина от нея и по-късно я нарежете на 8 равни триъгълника. В учредена на всеки сложете част от плънката. След това прегънете крайчетата му, тъй че да завият пълнежа, с цел да не се разлее по време на печенето и по-късно навийте. Повторете с останалите артикули до тяхното привършване.

Покрийте форма за печене с хартия и подредете сладките в нея.

Включете фурната на 180 градуса и като загрее-сложете тавата. Печете за 15-20 минути. Извадете и още до момента в който са топли поръсете с   пудра захар захар  захар. Сложете в съд за сервиране и поднесете.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР