Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява,

...
Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява,
Коментари Харесай

Пентагонът за удара по Крим: Украйна сама решава какви цели да поразява

Пентагонът съобщи, че Украйна сама взема решение какви цели да поразява, откакто по-рано Кремъл директно упрекна Съединени американски щати за нападението против Крим, осъществено съгласно Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС. При офанзивата починаха минимум четирима, измежду които две деца, а 151 души бяха ранени, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Украйна сама набелязва целите си и (сама) организира военните си интервенции ", сподели представител на американското министерство на защитата.

Официален представител на Съвета за национална сигурност при Белия дом съобщи, че всяка загуба на живот на мирни жители е покруса.

" Това опеределено се отнася и за хилядите почтени украинци, убити от съветските сили от началото на съветската военна експанзия ", добави формалният представител.

По данни на съветските управляващи при нападението против Севастопол са били убити минимум две деца. На видеокадри се вижда по какъв начин хора бягат от плаж в покрайнините на града, а част от ранените са изнасяни на шезлонги.

Русия съобщи, че въоръжението, с което е осъществена офанзивата, е доставено от Съединени американски щати, а насочването и данните за целта са били обезпечени от американски военни експерти.

Москва извика посланика на Съединени американски щати Лин Трейси в министерството на външните работи, където към Вашингтон бяха отправени обвинявания, че " води хибридна война против Русия и на процедура се е трансформирал в страна в спора ".

На Трейси беше декларирано, че нападението " няма да остане безнаказано " и " несъмнено ще последват ответни ограничения ".

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи след терористичния акт в Севастопол, че военната помощ на пакта за Киев е не значи, че алиансът е директен участник в спора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР