Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA) очаква чак

...
Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA) очаква чак
Коментари Харесай

Боинг 737 МАКС може отново да започне да изпълнява полети през август

Международната асоциация за въздушен превоз (МАВТ - IATA) чака чак през август Боинг 737 МАКС (Boeing 737 MAX) да полети още веднъж, съобщи Ройтерс, като се базира на шефа на организацията Александър дьо Жуниак.

Той добави, че регулаторните органи имат последната дума.

Боинг 737 МАКС бе спрян от придвижване в целия свят през март след злополука в Етиопия, при която починаха 157 души. Това беше втората злополука с този модел за пет месеца, напомня Българска телеграфна агенция.

До 10 до 12 седмици не чакаме нищо да се случи по въпроса за стартирането още веднъж в употреба, сподели Жуниак пред кореспонденти в Сеул.

Това не е в наши ръце, а в ръцете на регулаторите, означи той.

МАВТ възнамерява да провежда среща на самолетните компании, регулаторите и Боинг след 5 до 7 седмици, с цел да обсъдят какво е належащо за връщането в употреба на Боинг 737 МАКС, сподели още Жуниак.

Авиосекторът имаше сложни шест месеца. Цените на горивата, труда и инфраструктурата набъбнаха, напрежението в търговията се ускори, а също така самолетите 737 МАКС останаха на земята, означи Жуниак.

През декември МАВТ предвижда, че облагата в бранша ще бъде 35,5 милиарда $ тази година, само че се чака на годишната си среща на 2 юни в Сеул организацията да намали тази прогноза.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР