Международна конференция за защита на Средиземно море от замърсяване се

...
Международна конференция за защита на Средиземно море от замърсяване се
Коментари Харесай

21 държави се обединяват в защита на Средиземно море

Международна конференция за отбрана на Средиземно море от замърсяване се организира с разнообразни презентации, панели, срещи и съпътстващи събития в южната турска провинция Анталия.

Представители от 21 средиземноморски страни участват на срещите за околната среда и устойчивото развиване в района на 22-ата среща на договарящите се страни по Барселонската спогодба и нейните протоколи (COP 22), която стартира на 7 декември и се организира на всеки две години.

На четиридневната среща, която ще приключи на следващия ден, се разискват въпроси за замърсяването на Средиземно море, загубата на биоразнообразие, съществуването на непознати типове и изменението на климата.

След конференцията Турция ще поеме задачата на „ Бюрото на секретариата на конвенцията на Барселона “ от Италия за две години.

Във видеоконферентно изявление в първия ден от срещата COP22, Карло Заги, началник на платформата, акцентира резултатите от изменението на климата върху загубата на биоразнообразие в моретата и екосистемата като цяло.

Подчертавайки, че средиземноморският район е изложен на риск, Заги означи, че замърсяването, породено от морския и туристическия бранш, има значимо влияние.

От своя страна турският министър на околната среда, урбанизацията и изменението на климата Мурат Курум акцентира смисъла на предприемането на основни стъпки за поддържане на по-здравословна околна среда.

Министърът сподели също, че Турция е съсредоточена върху Синия проект на страната до 2053 година, който включва дълготрайни старания за отбрана на териториалните води и крайбрежията на Турция.

Във втория ден от програмата се организира министерски банкет, на който беше маркирано събитието за 50-годишнината на Програмата на Организация на обединените нации по околна среда (UNEP) с присъединяване на близо 400 посетители.

В сходство с програмата хазаин на частен обяд ще бъде турската първа дама Емине Ердоган, а формален посетител ще бъде заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации и заместник-генералния шеф на UNEP Джойс Мсуя и дамите водачи на страните, участващи в конференцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР