Механизмът на действие на зеления чай върху организма се оказа

...
Механизмът на действие на зеления чай върху организма се оказа
Коментари Харесай

Това е най-полезният чай, който всички пият през есента

Механизмът на деяние на зеления чай върху организма се оказа по-сложен, в сравнение с се смяташе до момента. До тези изводи стигнаха група учени от Федералния софтуерен институт в Цюрих, които разгласиха резултатите от проучването си в списание Aging.

Много специалисти потвърждаваха неведнъж изгодите от зеления чай: да вземем за пример напитката съдържа катехини, които забавят процеса на стареене. Смята се, че тези субстанции са антиоксиданти, които предотвратяват оксидативния стрес в организма, породен от нападателните свободни кислородни радикали, и по този метод оказват помощ да се избегне увреждане на клетките или на ДНК.
 Когато варите картофи, спазвайте това значимо предписание Когато варите картофи, спазвайте това значимо предписание
Когато приготвяте ястия с картофи, ги обелете и нарежете директно преди да ги употребявате. Ако се наложи да ги потопите във вода,...

Учените от университета в Цюрих изследвали деликатно по какъв начин работят катехините върху кръглите червеи C. Elegans и стигнали до парадоксално умозаключение: вместо да потискат оксидативния стрес, полифенолите на зеления чай способстват за него.

Това не са антиоксиданти, а прооксиданти, които усъвършенстват способността на организма да се пази, по сходство на действието на имунизациите, изясни ръководителят на изследователския екип професор Майкъл Ристоу. Според създателите на изследването, кратковременен скок на оксидативния стрес разрешава на тялото да се приспособява към този нездравословен развой и укрепва защитните качества на клетките.

Експериментите демонстрират, че катехините удължават живота и усъвършенстват физическото положение на пробните нематоди. Заключенията на учените могат да се разширят и до хората, защото главните биохимични процеси, посредством които организмите обезвреждат свободните радикали на кислорода, са идентични при съвсем всички същества. Ристоу предлага да се пие зелен чай, защото в черния чай потребните прооксиданти се унищожават от ферментацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР