Районният съд в Сливен отхвърли искането за промяна мярката за

...
Районният съд в Сливен отхвърли искането за промяна мярката за
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу пастора педофил Даниел Хъл в Сливен

Районният съд в Сливен отхвърли настояването за смяна мярката за неотклонение " задържане под стража " на английския свещеник Даниел Хъл, упрекнат в блудничество с 14 малолетни и малолетни децата от квартал " Надежда ". 

По-рано през днешния ден съдът отсрочи разпоредителното дело за 11 юни поради нередовно приканване на подсъдимия. 

Хъл остава в следствения арест на пандиза в Бургас макар изказванията на отбраната му и негови персонални, че е диабетик и има потребност от инсулин. При извеждането му от правосъдна зала подсъдимият разгласи пред медиите, че системата желае да го убие.

" Прокурорът преднамерено желае за мен да загивам в пандиза. Аз съм почтен човек. Абсолютно нищо не съм направил против никой. Аз съм жертвата. Децата не са жертви! ". 

По-рано до отсрочване на разпоредителното съвещание по делото блудничество се стигна, откакто стана ясно, че има закъснение на документите от пандиза в Бургас и те не са пристигнали в съда. Адвокат Стоил Славов, бранител по делото на едно от потърпевшите деца, разяснява забавянето:  " Поне един-два дни преди съвещанието ръководителят е следвало да си прегледа делото, да огледа кой е постоянно свикан, кой не. И при изискване че липсва документи от постоянното приканване на подсъдимия, да се позаинтересува каква е повода да не са се върнали отрязъците от призовките. А това явно не е сторено ". 

Говорителят на Районната прокуратура Венета Добрева съобщи, че това е организационно закъснение.  " Просто, чисто организационно нещата са се случили по-бавно ". 

В поддръжка на Хъл в съда през днешния ден пристигна Ивана Димитрова. Тя е посещавала службите му в молитвения дом в квартал " Надежда " и е твърдо уверена, че е натопен.  " Това е чиста клюка ". 

Това е следващото отсрочено дело по случая " Хъл " и към този момент 13 месеца то не може да тръгне. Преди това отказ си дадоха всички съдии от наказателната гилдия на Районния съд, предава БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР