Медиите в Гърция разкриха още източници на фалшиви сертификати за

...
Медиите в Гърция разкриха още източници на фалшиви сертификати за
Коментари Харесай

Фалшиви сертификати за ваксиниране и отрицателни COVID тестове се продават в интернет

Медиите в Гърция разкриха още източници на подправени документи за имунизиране.

След абсурда със документ от България за 300 евро, в този момент към този момент и гръцка платформа предлага европейски зелен паспорт.

Фалшиви документи за имунизиране и даже негативни проби за Covid се продават без проблем в интернет, оповестява през днешния ден гръцката телевизия „ Мега “. Журналистическо следствие потвърди, че за 160 евро всеки може да получи годен документ, че е имунизиран.

Продават се също негативни антигенни проби за 60 евро. Те се поръчват от хора, които знаят, че са с позитивна проба, само че би трябвало да работят или да посетят публично място.

Скандалът с подправени зелени документи в Гърция стартира още през август, когато полицията разкри мрежа в центровете за имунизиране, издавала удостоверения най-вече на лекари и техни родственици.

От няколко дни се твърди и за документи от България против 300 евро за услугата, само че конкуренцията към този момент предлага подправени пропуски на половин цена, изясняват публицистите, взели участие в следствието.

От министерството на правораздаването изготвиха предложение за смяна в закона против потребление на документ с погрешно наличие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР