Независимо дали планирате първото или десетото си пътуване до Париж,

...
Независимо дали планирате първото или десетото си пътуване до Париж,
Коментари Харесай

Ако отидеш в Париж: 10 неща, които да си вземеш като сувенири

Независимо дали планирате първото или десетото си пътешестване до Париж, постоянно има нещо ново за разкриване и нещо запаметяващо се, което да си вземете за спомен. Най-добрите сувенири в Париж нормално не идват от туристическите магазини, които се пробват да ви продадат евтини светещи миниатюри на Айфеловата кула, ключодържатели и джунджурии. Има редица други неповторими неща, които са надалеч по-впечатляващи. Представяме ви 10 от тях:

1. Семейни фотоси

Ако желаете спомен за цялостен живот, направете си фотоси! Това несъмнено е едно от най-хубавите неща, за които ще си благодарите по-късно. Можете да си наемете фотограф, като по-късно ще получите цифрови фотоси, които можете да отпечатате, когато се приберете вкъщи. Някои студиа оферират също и красиви платна или рамки, които да закупите след фотосите. Това ще остане един безконечен спомен и несъмнено ще бъде един от най-хубавите ви сувенири от Париж. Никога няма да ги изхвърлите, в никакъв случай няма да се скапват и няма да остареят. А това е скъпо.

2. Парижки шалове

Разхождайки се из Париж, ще видите парижани, носещи красиви, шикозни шалове. Те имат и най-красивия метод за връзване. Шалът е страхотна концепция за нещо за спомен от Париж, защото ще можете да го употребявате с години. Ще се почувствате толкоз изискан, носейки парижкия си шал, когато се приберете вкъщи. Това е и израз на увереността на френската жена, на която всички се възхищаваме.

*Съвет: Когато купувате дебели или огромни шалове, използвайте ги, с цел да увиете чупливи предмети в куфара си. Така ще сте сигурни, че те няма да се счупят по време на пътуването до у дома.

3. Френски сапуни

Французите имат дългогодишна традиция да вършат страхотни сапуни. Можете да закупите сапуни на блок или на дребни блокчета, увити в красива хартия с френски дизайн. Това са страхотни дарове, които да дадете на околните си, когато се приберете вкъщи или пък да употребявате за себе си. Три страхотни марки за закупуване включват Le Petit Marseille, Le Petit Olivier и Le Savon de Marseille. Френските сапуни нормално са по-нежни към кожата, тъй че са подобаващ избор за хора с сензитивна или суха кожа.

Лесно е да намерите доста от тези сапуни на главните пазари или в аптеките.

4. Гурме шоколадови бонбони

Ако обичате шоколад (кой не обича?), поглезете се с гурме шоколадови бонбони по време на пътуването си. Това е и един от най-хубавите сувенири, които да си купите от Париж и да си ги занесете у дома, защото устоят до няколко седмици. Също по този начин се продават и доста занаятчийски шоколадови блокчета, които остават свежи в продължение на няколко месеца.

5. Френски парфюм

Знаете ли, че има някои парфюми, които не можете да закупите на никое място другаде, с изключение на във Франция? Затова си представете какъв брой специфичен ще бъде този подарък за вас, когато го слагате. Ще притежавате нещо в действителност парижко, което никой различен евентуално няма да има. Освен това има и бонус - бутилките са извънредно красиви.

6. Декоративни кутии за лакомства

Недостатък на сладките лакомства като макарони и френски бисквитки, е че не устоят дълго. Ако желаете в действителност дълготраен спомен от Париж, добра концепция е да си запазите кутиите, в които са опаковани. Можете да ги употребявате за украса в кухнята или да ги напълните с други лакомства. И по този начин всякога, когато ги употребявате, те ще ви припомнят за престоя ви в Париж


7. Френски артикули за грижа за кожата

Френските артикули за грижа за кожата са първокласни, качествени, а цената им е много налична. И един път изпробвате ли ги, няма да ви се желае да употребявате повече друго с изключение на тях.

8. Френски консумативи за печене

Добре, прелестни пекари, това е за вас! Кой фен на печивата не се нуждае от сходни придобивки? В магазините в Париж можете да намерите доста бъркалки, форми за тартове, силиконови подложки за печене, формички за сладки и за сладкиши, създадени във Франция, някои от които не можете да закупите на никое място другаде по света, тъй като се продават само на локално равнище. Това несъмнено би бил прелестен сувенир от Париж, който с изключение на, че ще ви припомня за пътуването ви, ще ви бъде и от изгода в всекидневието.

9. Кухненски кърпи

Вместо да купувате сувенири, които бързо ще се не помнят, купете френски кухненски кърпи! Това е един от най-хубавите парижки сувенири, тъй като са евтини и можете да ги намерите в разнообразни цветове и шарки съгласно вашия усет. Използвайте ги за украса или купете такива, които можете да ползвате всекидневно в кухнята си.

10. Персонализиран кожен бележник

Изработени от първокласна кожа, сходни персонализирани бележници са същински спомен. Можете да си изберете цвета на кожата и стила на корицата на бележника. Също по този начин върху тях може да се гравира име, букви или нещо особено за вас. Което пък го прави и идеалният подарък за някой непосредствен.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР