Девет малки островни държави спечелиха историческо дело за изменението на

...
Девет малки островни държави спечелиха историческо дело за изменението на
Коментари Харесай

Островни държави спечелиха историческо дело за климата в съда за световните океани

Девет дребни островни страни завоюваха историческо дело за изменението на климата в Международния арбитражен съд по морско право (ITLOS), който постанови, че всички подписали съглашение на Организация на обединените нации договорът за морските действия би трябвало да направи повече за отбрана на международните океани от изменението на климата.

Трибуналът откри (PDF), че отговорностите на страните, подписали Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право за попречване на замърсяването на морето, обгръщат излъчванията на парникови газове, които вредят на океаните, като трансформират земната атмосфера.

Островните страни желаеха от съда да обясни какво се смята за замърсяване на морето според конвенцията, на фона на покачването на океаните, високите температури на океаните и подкисляването на океана, породено от изкопаеми горива и други излъчвания на парникови газове.

Гастън Браун, министър-председателят на Антигуа и Барбуда, една от страните, завели случая, сподели, че дребните островни народи се „ борят за оцеляването си “ п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР