Най-добрите гимнастички от Европа се събират в Будапеща за генерална

...
Най-добрите гимнастички от Европа се събират в Будапеща за генерална
Коментари Харесай

По БНТ: Битката на гимнастичките на европейското

Най-добрите гимнастички от Европа се събират в Будапеща за генерална подготовка преди Олимпийските игри в Париж през лятото. Шампионатът на Стария континент от 23 май до 26 май, който ще даде отговор на въпроса кой ще влезе в ролята на любимец през сезона, ще бъде излъчен по Българската национална телевизия.

Спортно-развлекателният канал на публичната медия Българска национална телевизия 3 ще излъчи всички стартове на българките в унгарската столица, а настроенията в тима ще бъдат уловени от извънредните изявленията по време на директното предаване от репортера Моника Симеонова и оператора Станислав Златев.

България взе участие с най-хубавите си състезателки на шампионата, което е единствено 75 дни преди Олимпийските игри в Париж. Боряна Калейн в самостоятелната конкуренция и ансамбълът ще пазят купите си от предходната година. В състава при самостоятелните състезателки са и Стилияна Николова, както и дебютантката Елвира Краснобаева.

Те ще се борят и за отборната купа, също владеене на българките от предходната година. Общо 303 гимнастички от 40 страни ще започват в унгарската столица, а шампионатът има още по-голям залог, защото там ще бъдат раздадени последните олимпийски квоти – по една в самостоятелната конкуренция и ансамблите. Част от шампионата е и конкуренцията при девойките, където страната ни ще бъде показана от Дара Малинова и Магдалена Вълкова.

Българска национална телевизия 3 ще предложи същински маратон на феновете на художествената гимнастика, като от четвъртък до неделя ще предава директно над 20 часа от шампионата.

Програма на директните излъчвания по Българска национална телевизия 3:

23 май (четвъртък) – от 10:00 ч. и от 12:15 ч. квалификации на обръч и топка

24 май (петък) – от 15:15 ч. и от 18:00 ч. квалификации на бухалки и лента

25 май (събота) – от 15:15 ч. квалификации многобой (индивидуално), от 18:45 ч. квалификации многобой (ансамбли)

26 май (неделя) – от 11:05 ч. финали на уреди (индивидуално), от 14:40 ч. финали на уреди (ансамбли)

В навечерието на европейското състезание в Будапеща – на 22 май, сряда, от 20:00 ч. Българска национална телевизия 3 ще излъчи документален филм за ансамбъла по художествена гимнастика. Филмът „ Перлите “, част от поредицата на Българска национална телевизия „ Спортните гении на България “, демонстрира пътя на грациите ни до Олимпийските игри в Париж.

За трансформацията на тима, воден от Весела Димитрова, задачите, триумфите и разочарованията, от първо лице описват Маргарита Василева, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, София Иванова и Магдалина Миневска. Автор на кино лентата е Моника Симеонова. Режисьор е Емил Минков, оператори – Николай Балкански и Станислав Златев, монтаж – Емилия Генова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР