Мебелите растат като гъби след дъжд. Благодарение на смелото отношение

...
Мебелите растат като гъби след дъжд. Благодарение на смелото отношение
Коментари Харесай

Зелена светлина: Мебели от гъби

Мебелите порастват като гъби след дъжд. Благодарение на смелото отношение към опциите на гъбния мицел от страна на група лондонски дизайнери. Тук не важи стандартът на дървените и металните заготовки, както и обичайните дървени плоскости. Вместо това дизайнерите залагат на микс от мицел на праханова гъба, дървени стърготини и късчета върба



СЕБАСТИАН КОКС, дизайнер: С течение на времето сместа се уплътнява към дървото и сраства с него. После ние я слагаме в калъпи и й придаваме мечтаната форма.

Процесът лишава време, само че не изисква огромни инвестиции, нито пък използването на спомагателни запаси.

НИНЕЛА ИВАНОВА, дизайнер: Процесът е нискоенергиен. Той не се нуждае от светлина, специфична температура или влага в помещението. Образуването на всяка част лишава от четири до шест седмици.

Процесът може да бъде преустановяван в стремежи миг. Вежнъж завършени, детайлите влизат в разнообразна приложимост. Засега лондонските дизайнери се концентрират в производството на лампи и столове. Тестовете на мебелите и предметите от новия вид примес демонстрират отлични резултати. Себастиан Кокс не счита да стопира до такава степен. Той желае да промени цялостното отношение към самото дърво и неговите качества.

СЕБАСТИАН КОКС: Някои от типовете, с които работим, не стават даже за дърво за горене. Ако ние успеем да намерим комерсиална приложимост на това дърво, това ще е от изгода за горите и ще се понижи изсичането на дървета с високо качество.


Кокс и екипът му търсят метод за достъп до нишата на всеобщо произвеждане. Те са уверени, че по този начин ще предпазят освен доста дървета от изсичане, само че ще задоволят и желанията на доста клиенти, които се стремят да оформят жилищата и офисите си по неповторим и автентичен метод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР