Настоящият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която

...
Настоящият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която
Коментари Харесай

Фон дер Лайен подкрепи идеята на Гърция за обща противовъздушна отбрана на Европа

Настоящият началник на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която желае да поеме още веднъж поста след изборите за Европейски парламент през юни, съобщи, че поддържа общоевропейските отбранителни планове, по-специално гръцкото предложение за обща противовъздушна защита на Европа, само че предложи да се търси финансиране за това.

" Трябва да развием нашата отбранителна промишленост, да преодолеем всички нейни дефекти, имаме общи европейски планове, да вземем за пример противовъздушен защитителен щит за цяла Европа... За това би трябвало да намерим финансиране ", разяснява тя по време на спор с други претенденти за предстоящ ръководител на Европейската комисия.

В същото време фон дер Лайен  съобщи, че развиването на отбраната на ЕС не би трябвало да пречи на " оказването на поддръжка на Украйна ", така като Киев " се бори за общи полезности с Европейски Съюз ".

По-рано гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предложи да се сътвори " европейски стоманен купол " за противовъздушна защита и да се финансират взаимни европейски отбранителни дейности посредством обособен финансов инструмент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР