235-и гарнизонен военен съд в Москва арестува за два месеца

...
235-и гарнизонен военен съд в Москва арестува за два месеца
Коментари Харесай

ЗА КОРУПЦИЯ: Задържан е зам.-началникът на руския Генерал щаб

235-и гарнизонен боен съд в Москва арестува за два месеца заместник-началника на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин по обвиняване в приемане на рушвет в изключително огромни размери. Това оповестиха за РБК от пресслужбата на съда, за ареста на военния водач заяви пръв вестник " Комерсант ".
Според източник на изданието в правоохранителните органи домът на генерала е бил претърсен. След това той е отведен за разпит в Главното военно следствено ръководство на Следствения комитет на Русия.
Шамарин заема длъжността шеф на Главното ръководство на връзките на съветските въоръжени сили. По-рано бяха задържани още двама високопоставени генерали, отговарящи за връзките във войските.
През 2020 година предшественикът на Шамарин като шеф на ведомството, генерал-полковник Халил Арсланов, беше задържан по дело за корупция. Той беше упрекнат в заграбване на 6,7 милиарда рубли. Ставаше дума за доставка на телекомуникационно съоръжение на повишени цени.
През май генерал-лейтенант Юрий Кузнецов беше задържан по обвиняване в корупция - формирано е наказателно дело за корупция по време на ремонта на Краснодарското висше военно учебно заведение, което образова военни сигналисти и криптографи.
В продължение на доста години военните специалисти назовават ​​липсата на модерни връзки един от основните проблеми на съветската войска. Беше маркирано, че това е довело до огромни загуби както по време на военния спор в Грузия през 2008 година, по този начин и по време на пълномащабното съветско навлизане в Украйна.
Арестът на Шамарин и Кузнецов стана на фона на промяна в управлението на Министерството на защитата и промяната на министър Сергей Шойгу с Андрей Белоусов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР