Малахитът е бил скъпоценен талисман в Египет, Рим и Древна

...
Малахитът е бил скъпоценен талисман в Египет, Рим и Древна
Коментари Харесай

Значение и свойства на малахита

Малахитът е бил драгоценен амулет в Египет, Рим и Древна Гърция. Защитавал е от неприятни очи, отрицателна сила, само че също по този начин се е считал за лек против всички физически заболявания. Древните са смятали, че е балансиращ камък, който ускорява интуицията, улеснява общуването и пази от неприятни обстановки.

Едно от преданията за малахита гласи, че името му идва от старинната съветска дума „ малахос ”, която в превод значи тревистозелен. Древните египтяни са извличали малахит от Синайския полуостров и са изработвали амулети. Според египетската „ Книга на мъртвите ” този зелен минерал има възвишен генезис. Мекотата му е разрешавала да се стрива на прахуляк и да се употребява като сенки за очи или за подготвяне на багра за стенописи.

До днешни дни малахитът се счита за камъка на бременните и родилките в Алпите.

Лечебните свойства на камъка са също потвърдени. Страдате ли от менструални болки е нужно единствено да го поставите върху пъпния енергиен център. Разположен на същото място, камъкът лекува коремни болки, възвръща естествения сърдечен темп, в случай че е върху гръдната кост. А в случай че очите всекидневно се мият с малахитова вода, ще се укрепят очните нерви.

 Малахит

Използва се още при всевъзможен тип дихателни недоволства, също и при астма. Като съпътстваща терапия минералът се слага в горещата вана минимум 10 минути преди баня.

Според античните митове малахитовата вода подарява духовни и физически сили. Може да се приема от една глътка като се стигне до чаша дневно.

Малахитът носи благополучие на зодиите Водолей и Козирог. В България залежи на този камък се намират в медните рудници в Панагюрище и в оловно-цинковите в Родопите. По света се среща в Русия, Австралия, Заир, Конго, Намибия, Мексико, Израел, град Лион – Франция, а също по този начин и в щата Аризона в Съединени американски щати.

В комерсиалната мрежа може да се откри занемарен и гладък – като топче или украшение. Но внимавайте! Малахитът е един от най-имитираните камъни. Често е заместван от изкуствени аналози.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР