СподелиСлед като стана ясно, че и последният работещ лифт на

...
СподелиСлед като стана ясно, че и последният работещ лифт на
Коментари Харесай

Столичните общинари се събират, за да изяснят как Витоша остана без лифтове

Сподели
След като стана ясно, че и последният работещ въжен превоз на територията на Витоша – Симеоновският, стопира да работи, Столичният общински съвет се събира на съвещание, на което ще се обясни за какво се стигна до тук.

Спирането на оборудването докара до замяна на остри нападки и обвинявания сред главните съперници в градския парламент – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС в навечерието на предварителните парламентарни избори.

На свиканото през днешния ден от 10.00 часа изключително съвещание общинските съветници от ПП-ДБ-СС и кметът Васил Терзиев чакат да получат пояснения от двамата кметове преди него – Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

Именно в този интервал кабинковият въжен превоз беше продаден на „ Витоша ски “ за 8.3 млн. лева, напомня „ Дневник “.

Миналата седмица компанията, която го стопанисва оборудването, се отхвърли да го поддържа поради липса на аварийни елементи.

Така столицата остана без нито една въжена линия към планината, тъй като и Княжевският, и Драгалевският не работят.

От „ Витоша ски “ приканиха общината да разпореди изработването на профилиран обстоен организационен проект, посредством който ще се разреши подмяната на Княжевския въжен превоз.

„ Не е рационално с поправки да се поддържат от дълго време амортизирани уреди, които при нужната нормативна среда, могат да бъдат сменени с най-модерните, които да се употребяват от софиянци и гостите на града. До този извод стигна и Столична община.

Да напомним, че с решение на Столичен общински съвет беше наета външна компания, която да даде мнение за едно от оборудванията. Платиха се 50 000 лева от общинския бюджет и заключението е същото – би трябвало да се инсталира ново оборудване “, изясняват от компанията, която приватизира лифта през 2007 година.

Дали Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова ще дойдат на съвещанието на СОС е подозрително. От партията на Борисов към този момент припомниха, че по време на продажбата, ГЕРБ не са имали общински съветници, а точно посредством тогавашния СОС е станала продажбата.

Йорданка Фандъкова и някогашният ръководител на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ пък припомниха в разнообразни изявленията, че в контракта с частната компания има клаузи, които разрешават развалянето му и търсенето на неустойки.

Министерския съвет заяви, че служебният министър председател Димитър Главчев е разпоредил на ДАНС да направи инспекция за прекъсването на оборудването.

Веднага по-късно, на второ съвещание ще обсъдят измененията в придвижването в центъра на София, които провокираха митинги.

Административният съд в София спря плана, общината апелира решението.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР