Министърът на отбраната на Гърция Никос Дендиас описа дългосрочното отношение

...
Министърът на отбраната на Гърция Никос Дендиас описа дългосрочното отношение
Коментари Харесай

Дендиас: Турция представлява екзистенциална заплаха

Министърът на защитата на Гърция Никос Дендиас разказа дълготрайното отношение на Турция към Гърция като екзистенциална опасност по време на речта си в Народното събрание, който ратифицира законопроекта за нововъведения в защитата на неговото министерство, оповестява електронното издание на в..

„ Когато има прилежаща страна, която оспорва върховен статут – освен суверенни права – и интернационалните контракти по отношение на определянето на малцинство, това явно е екзистенциална опасност. Правните и географските граници на страната ни също са застрашени. Трябва да сме подготвени за това, макар че приветстваме по най-абсолютния метод ниските тонове и по-добрия климат, който съществува със прилежаща Турция през последния интервал “, добави Дендиас.

Министърът на защитата твърди, че геополитическата обстановка е най-съществената причина, която диктува нуждата от цялостна промяна на гръцките въоръжени сили, по този начин наречената „ Дневен ред 2030 “, която включва огромни доставки на оръжия и нововъведения посредством основаването на Гръцкия център за развиване на нововъведенията (ELKAK).

„ През идващите дни въпросът за фрегатите Constellation, решението за флота от последващо потомство, ще бъде показан пред Комитета по оръжията на Камарата на представителите “, сподели Дендиас. В същото време, добави той, „ програмата F-35 ще пристигна, също в границите на реорганизацията на Военновъздушни сили “.

„ Първо на равнище общоприет щаб ще обсъдим въпроса за новото потомство подводници на Военноморски сили.

Предстои полемика и по отношение на модернизацията на подводниците от вид 214 (Papanikolis), само че и дали да бъдат издигнати още две от тази технология.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР