Макар че тази възходяща траектория не е разпределена равномерно между

...
Макар че тази възходяща траектория не е разпределена равномерно между
Коментари Харесай

Ключови сектори на европейските борси за 2024

Макар че тази възходяща траектория не е разпределена отмерено сред секторите, въпреки всичко разнообразният стопански пейзаж предлага необятен набор от капиталови благоприятни условия за 2024 година, отбелязва Euronews.

През 2023 година най-добре се показаха осведомителните технологии със постоянен растеж от 19%, желаните потребителски артикули и услуги (вкл. коли и автомобилни съставни елементи, хотели, заведения за хранене и свободно време) с растеж от 18% и индустриалните компании с растеж от 17%. Слаб напредък означи опазването на здравето със междинна възвръщаемост от 5,9%, както и комуналните услуги и енергетиката, с облаги надлежно от едвам 7% и 9%.

Сред най-успешните европейски компании се подреждат английския Rolls Royce Holdings, отбелязал изключителния скок от 225%, нидерландската BE Semiconductor Industries N.V., известна още като Besi, с растеж от 152%, ASM International NV, със скок от 103%, датската Pandora A/S от Дания, чийто напредък скочи с 96%, до момента в който Novo Nordisk A/S нарастна с повече от 50%.

За 2024 година картината е внимателно оптимистична, с планиран...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР