В отговор на това странно свързване на лидери от двете

...
В отговор на това странно свързване на лидери от двете
Коментари Харесай

САЩ и Израел се изправиха срещу Международния наказателен съд

В отговор на това необичайно свързване на водачи от двете страни и обвиняването им във военни закононарушения, американският президент Джо Байдън акцентира, че " няма никаква база за съпоставяне сред Израел и Хамас. И с цел да бъда явен, обратно на рецензиите против Израел, отправени от Международния съд, това, което се случва в Газа, не е геноцид “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен повтори позицията на Байдън, заявявайки, че Вашингтон „ фундаментално отхвърля “ този ход на Международния углавен съд (МНС). " Това е срамно. МНС няма пълномощия по този въпрос “, съобщи Блинкен и допусна, че настояването на въпросните заповеди за арест по-скоро може да подкопае настоящите старания за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня.

С изказване в Х/Twitter ръководителят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън уточни:

„ Израел води обективна война за оцеляване, а МНС се пробва да приравни израелските чиновници с терористите, направили клането на 7 октомври. Не може да се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР