Магда Линет безспорно в първия месец на новия сезон се

...
Магда Линет безспорно в първия месец на новия сезон се
Коментари Харесай

Ще имаме нова финалистка в Шлема: Световната №45 спря Плишкова за място на 1/2-финалите

Магда Линет несъмнено в първия месец на новия сезон се обрисува като една от огромните изненади на 2023-та в женския тенис, откакто полякинята остави отлични усещания с изявите си по време на United Cup, когато защитаваше цветовете на родината си. Световната номер 45 обаче надалеч не завърши с това и връхната точка в представянето ѝ елементарно може да бъде видяна на Откритото състезание на Австралия, на което досега Линет се оправи с три представителки на топ 20 в лицето на Анет Контавейт, Екатерина Александрова и Каролин Гарсия, с цел да си подсигурява място на четвъртфиналите и дуел против някогашната първа ракета на планетата Каролина Плишкова.

Откриващият конфликт в програмата на " Rod Laver Arena " за днешния ден протече напълно под контрола на считаната за аутсайдерка полякиня, която показва забележителна непоклатимост при размените от дъното на корта и нито за секунда не се пречупи, с цел да надделее в поредни сетове, за близо час и половина игра, над някогашната двукратна финалистка в Шлема - 6:3 7:5. С този си триумф втората ракета на " тайфа полска " в WTA Тура се класира за своя дебютен " мейджър " полуфинал, където ще срещне една всред Арина Сабаленка и Дона Векич, което единствено по себе си значи, че ще имаме нова финалистка в Големия шлем, откакто до момента никоя от изброените три не е достигала до мача за купата на сходно ниво.

Чехкинята имаше мечтано начало на дуела, откакто в дебютните минути на съревнованието пласира серия от печеливши удари и осъществя ранен пробив, само че едно от най-доверените ѝ оръжия в лицето на сервисът доста скоро ѝ изневери и чрез рибрейк международната номер 45 се разписа в резултата. Последва поредност от лесни подавания за сервиращите, преди с преполовяването на сета Линет да навлезе в извънреден темп на игра, като завоюва 12 от общо 14 точки и разумно с оглед показаното, причисли към сметката си гейма на начален удар на противничката, като остана невъзмутима до самия край и след отразен брейкбол направи първата стъпка по пътя към място в полуфиналната фаза на конкуренцията.

Във втората част опциите за пробив се трансфораха в постоянно срещано събитие, само че макар голямото им количество всяка от двете тенисистки съумяваше да резервира нужната централизация в основните моменти и паритетът се поддържаше до 5:5, водейки ни към тайбрек. Тогава обаче липса на първи сервис беляза подаването на Плишкова, която изправена до стената трепна в последвалите разигравания, като изпрати ударите си доста настрана от очертанията на корта, при което полякинята не се поколеба да осъществя съдбоносен брейк в 11-ия гейм и броени минути по-късно екзалтирана от случилото се, празнуваше с високо вдигнати ръце мечтания си триумф на четвъртфиналите в Мелбърн.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР