Лукойл“- Нефтохим реагира нервно на постигнатата вчера договорка между скараните

...
Лукойл“- Нефтохим реагира нервно на постигнатата вчера договорка между скараните
Коментари Харесай

След скандалите в сглобката: „Лукойл“ заплаши властта

„ Лукойл “- Нефтохим реагира нервно на постигнатата през вчерашния ден сделка сред скараните ПП–ДБ и ГЕРБ-ДПС от кой момент да се анулира дерогацията за импорт на съветски нефт за завода. Според вчерашната сделка нефтохимът би трябвало да спре да работи с съветски нефт от 1 март следващата година, когато се случва и ротацията във властта за което Narod.bg към този момент писа. Предишният период беше октомври 2024. Отделно от 1 януари се не разрешава износът на петролни артикули.

Реклама

„ Във връзка с оповестената договореност по отношение на дерогацията за импорт на съветски нефт „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД декларира, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, в действителност е равносилна на анулация на дерогацията още от декември 2023 година

Липсата на опция за експорт на тези артикули ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до наложително прекъсване на производството. Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар “, се оповестява в прессъобщение на нефтохима.

„ С оглед евентуалните отрицателни последствия от това желание призоваваме съответните институции към разговор за намиране на изпълнимо безрисково решение. Ръководството на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ декларира подготвеност да окаже интензивно подпомагане по този въпрос “, осведоми от Бургас.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР