Лудо време ни очаква през новата седмица, посочват от Meteo

...
Лудо време ни очаква през новата седмица, посочват от Meteo
Коментари Харесай

Нестабилно време тази седмица. Връща ли се снегът?

Лудо време ни чака през новата седмица, показват от Meteo Balkans, представени от вестник Стандарт.

През идващите 7 дни ще има по-често променлива облачност, само че ще остане топло.

Нови превалявания от дъжд се чакат тук-там във вторник, четвъртък и към края на седмицата, като са вероятни и гръмотевични стихии, предизвестяват метеоролозите.

Днес над страната ще доминира слънчево време. Повече облаци се чакат в следобедните часове, когато облачността от югозапад ще се усили, само че ще е най-вече междинна и висока и превалявания не се чакат.

Максималните температури ще се намалят и ще са в необятни граници - сред 13° и 21°С. Най-високи ще са градусите в Югозападна България и Горнотракийската равнина – до 22°С, а най-ниски ще се задържат температурите по Черноморието – до 13-14°С. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

През нощта против вторник от югозапад ще стартира нарастване на облачността, която ще е най-вече междинна и висока, само че превалявания не се чакат. Минималните температури в страната ще са сред 3° и 9°, а оптималните - сред 16° и 21°, като по-високи ще са в Северозападна България до 22°-23°.

По-ниски ще се задържат градусите по Черноморието – до едвам 12-14°С. През деня ще е най-вече облачно и на доста места в планинските региони ще паднат краткотрайни превалявания, съпроводени и от гръмотевици. Вятърът ще е слаб от югозапад. Следобед облачността от северозапад последователно ще понижава.

Стабилизиране на времето се чака в сряда и четвъртък. До вечерта и през нощта против сряда облачността в страната ще се раздира и ще понижава. И през двата дни времето ще е с раздрана облачност, като в четвъртък вероятността за следобедни превалявания и гръмотевично стихии е най-голяма.

Вятърът ще е сдържан от югозапад и температурите ще се покачват. Максималните в по-голямата част от страната ще са сред 22° и 27°.

Към края на седмицата България се чака да попадне в източната външна страна на идващ се средиземноморски циклон, което ще докара до по-голяма неустойчивост и превалявания от дъжд.

В петък на доста места в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме проливни превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се рискът и от дребна градушка. По-късно денем и през нощта против събота югозападният вятър ще отслабне, само че чакаме преваляванията да обзет и по-голямата част от страната.

По-значителни превалявания са евентуални в събота, съгласно прогнозите - най-вече в Югозападна и Централна България. Температурите в страната ще се намаляват, а по здрач и против неделя по високите полета от Западна България дъждът може да премине в влажен сняг.

В неделя температурите се чака да се намалят още и оптималните да не надвишават 13-15°. Вятърът ще е слаб до сдържан и ще се ориентира от запад. Облачността ще е променлива, към момента на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР