Лондонското сити поиска от британското правителство да въведе краткосрочни бизнес

...
Лондонското сити поиска от британското правителство да въведе краткосрочни бизнес
Коментари Харесай

Лондонското сити поиска от правителството да въведе краткосрочни бизнес визи

Лондонското сити изиска от английското държавно управление да вкара краткосрочни бизнес визи за чиновници в чужбина, защото разноските за набиране на гении са се нараснали доста, застрашавайки конкурентоспособността на столичния Square Mile. Това заяви в четвъртък Financial Times, представен от. 

По данни на индустриалната организация TheCityUK, в английските компании за финансови услуги една пета от чиновниците са чужденци, а в процъфтяващия бранш на финансовите технологии делът на задграничните чиновници доближава 42%.

Издаването на краткосрочни визи ще улесни визитите на задграничен личен състав в Обединеното кралство. Това доста ще понижи разноските и времето, прекарано при пренасяне на хора в районни офиси в сходство с настоящите имиграционни правила, които лимитират свободата на придвижване на работна ръка сред Обединеното кралство и Европейски Съюз след излизането на страната от Европейски Съюз. 

" За да останем конкурентоспособни, имаме потребност от най-хубавите гении от цялостен ​​свят. Без това няма да можем да вършим нововъведения в такива основни области на напредък като финтех или зелено финансиране, както и да сътворяваме интернационалните търговски мрежи ", сподели Майлс Селик, основен изпълнителен шеф на TheCityUK. 

Той добави, че заради засиленото съревнование с други интернационалните финансови центрове за най-хубавите гении в Европейски Съюз, Съединени американски щати и Азия, Обединеното кралство би трябвало да направи повече, с цел да модернизира имиграционните процеси, да понижи бюрокрацията и да усили гъвкавостта и адаптивността към потребностите на бизнеса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР