Американската компания Google планира да инвестира 1 милиард евро (1,1

...
Американската компания Google планира да инвестира 1 милиард евро (1,1
Коментари Харесай

Google инвестира над милиард долара за „зелени технологии“ във всички офиси във Финландия

Американската компания Гугъл възнамерява да влага 1 милиард евро (1,1 милиарда долара) за разширение на център за данни във Финландия, чието местонахождение е доста уместно за въвеждане на „ зелени технологии “. Това заяви Bloomberg, базирайки се на известие от представител на компанията.

Според него Гугъл има намерение да разшири главния център за данни във Финландия, ситуиран в град Хамина на южното крайбрежие на страната, и да вложи в това 1 милиард евро. Това решение е обусловено от желанието за елементарен достъп до чиста сила към места ситуирани по-отдалечено от центъра, и които разполагат с огромни ресурси от възобновими енергийни източници. Това е от решаващо значение за реализиране на задачите на компанията за въвеждане на „ зелени технологии “ във всички офиси до края на 2020 година Отбелязва се, че разширението на центъра допуска увеличение на личния състав му с една четвърт до 500 души в интервала от 2024 до 2025 година

На 11 април Гугъл разгласи, че ще влага 1 милиард $ в полагането на два нови оптични интернет кабела, които ще свържат Япония със Северните Мариански острови и острова Гуам. Корпорацията означи, че осъществяването на тези планове ще „ увеличи надеждността и стабилността на цифровите връзки “ сред Съединените щати, Япония, както и редица островни страни и територии на Тихия океан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР