Съединените щати убеждават страните от Групата на седемте (Г-7) да

...
Съединените щати убеждават страните от Групата на седемте (Г-7) да
Коментари Харесай

Financial Times: САЩ убеждават Г-7 да предоставят на Киев заем, обезпечен с приходи от руски активи

Съединените щати убеждават страните от Групата на седемте (Г-7) да дават заем на Украйна, гарантиран с доходи от съветски активи. Това оповестява Financial Times (FT), базирайки се на свои източници. Изданието заяви, че съгласно този проект страните от Г-7 могат да дават на Киев 50 милиарда $ това лято, в случай че бъде утвърден.

Според събеседниците на вестника не всички участници в Г-7 са били подготвени да създадат това, по-специално Германия, Италия, Франция и Япония са били срещу. Отношението им обаче стартира да се трансформира под натиска на Вашингтон, който желае да реализира единодушие по този проект на срещата на върха на Г-7 през юни и да включи наредба за потреблението на приходите от съветски активи в взаимно изказване след срещата.

Както показва публично лице, представено от изданието, Съединените щати са заинтригувани от отпущането на средства на Украйна преди ноември, ако републиканецът Доналд Тръмп, който подлага на критика помощта за Киев, пристигна на власт по време на идните американски президентски избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР