Американските индекси докоснаха нови рекорди през миналата седмица и основната

...
Американските индекси докоснаха нови рекорди през миналата седмица и основната
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Уолстрийт изчисти страховете от инфлация

Американските показатели допряха нови върхове през предходната седмица и главната причина за покачването им станаха данните за по-ниска инфлация от прогнозите. Пазарът пояснява положително всеки сигнал, че растежът на потребителските цени се успокоява, тъй като отваря благоприятни условия за понижение на лихвите от Федералния запас.

Промяната в упованията за лихвата в края на годината не е основна, само че към този момент прогнозите сочат в другата посока. И като прибавим изненадващият напредък на корпоративните облаги през първото тримесечие на годината и високите упования към края на годината, има действителни аргументи да се чака да продължи покачването на показателите. Но пазарът санкционира по-силно акциите на фирмите, които разочароват с резултатите си. А противоположната реакция, когато компанията има изненадваща по-добра облага, също не е по-силна от естественото. Оптимизмът последователно се завръща и в случай че пазарът продължи да се повишава, в границите на няколко седмици още веднъж ще приказваме за прекалено високи упования и прегряване.

Фокусът през тази седмица ще е ориентиран към доклада на Nvidia. Производителят на чипове се показва доста по-добре от съперниците си и упованията за идните резултати на компанията са доста високи. Прогнозите за приходите са да се усилят от 7.2 милиарда $ до 24.8 милиарда през първото тримесечие. Печалбата за интервала се чака да скочи пет пъти и да доближи 5.57 $ на акция. Оценката на Nvidia остава висока даже при отчитане на прогнозите за мощния напредък на облагите. Големите софтуерни компании са главните купувачи на чипове от Nvidia и вложенията, които вършат и възнамеряват в бъдеще, евентуално ще обезпечат обилни поръчки. Въпросът е дали позитивните вести са към този момент регистрирани от пазара и дали Nvidia ще успее да изненада вложителите в позитивна посока. Едва по-късно ще стане ясно дали Уолстрийт навлиза в летен режим, присъщ с ниска динамичност на показателите и последователно повишаване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР