Лондон. Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън се подготвя да

...
Лондон. Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън се подготвя да
Коментари Харесай

The Times: Борис Джонсън се готви да наложи План Б за коронавируса

Лондон. Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън се приготвя да разгласи налагането на План Б в битката против ковид и закъснение на разпространяването на последния разпознат вид – „ Омикрон “, оповестява английският вестник The Times .

Заповед за отдалечена работа и въвеждането на COVID-паспорти може да бъде издадена още в границите на деня, стига Джонсън да реши, че са нужни спомагателни дейности, с цел да се спре разпространяването на „ Омикрон “.

Министрите в Лондо се срещат през днешния ден, с цел да подпишат въвеждането на проект Б, откакто министър председателят им сподели, че е време да работят.

Смята се, че новите разпореждания, които може да влязат в действие още довечера, плануват използването на План Б, заложен по-рано от държавното управление, а не по-строги ограничения за локдаун.

Източник твърди, че пакетът евентуално ще включва ограничавания за броя на хората, които могат да посещават домове за грижи. В последните дни се оживи и полемиката за нуждата от въвеждането на COVID-паспорти. Мярката има както последователи, по този начин и съперници измежду министрите в кабинета в Лондон.

Професор Нийл Фъргюсън от Имперския лицей Лондон е безапелационен, че е нужен План Б за закъснение на разпространяването на разновидността „ Омикрон “, само че не може да изключи въвеждането на нов локдаун. Броят на инфектираните в страната с новия вариант се удвоява на всеки два до три дни и ще господства множеството случаи „ преди Коледа “. Пикът обаче, съгласно професора, ще настъпи „ някъде през януари “. „ Но мисля, че основният въпрос е дали страната ще реши да предприеме ограничения, с цел да го забави или да се опита да го спре, и това ще зависи сериозно от опасността, която съставлява във връзка с хоспитализацията “. Според Фъргюсън План Б „ няма да спре, само че може да забави „ Омикрон “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР