Липсва политическото доверие към България, каза тя за решението на

...
Липсва политическото доверие към България, каза тя за решението на
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Продължава битката за намеса във вътрешните работи на България

" Липсва политическото доверие към България ", сподели тя за решението на Австрия да ни спре за Шенген

„ Продължава тази борба за интервенция във вътрешните работи на България. ”.

Това сподели в предаването „ Офанзива ” по някогашният външен министър и сегашен дипломат Надежда Нейнски във връзка думите на съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова.

Преди ден Елеонора Митрофанова сподели на разкриване на конференция " България - Русия " в Парк хотел „ Москва ”: " Пълното послушание на евроатлантическата взаимност, според мен, доста пречи на икономическото развиване на България. Отказът от градеж на АЕЦ " Белене ", затварянето на два блока в АЕЦ " Козлодуй ", отводът от Южен поток лиши България от 7000 работни места и от в действителност енергиен хъб на Балканите. ".

Подчинение имаше по време на Варшавския контракт, където България бе задължена да извършва решенията на Съюз на съветските социалистически републики и на Варшавския контракт. Нашето участие в НАТО е наше решение и осъществяване на нашата национална воля ”.

За падналите парчета от ракета в полското село, при което починаха двамата локални поданици и опцията за активиране на член 5 от Договора на Пакта, Нейски сподели: „ Преди член 5 има член 4 от контракта на НАТО. Дълго време се смяташе, че Полша ще задейства член 4 за засилени съвещания на страните в НАТО. Има подозрения, че ракетата не е изстреляна от Русия, а от противовъздушната защита на Украйна. Това беше денят с най-силните ракетни удари на Русия против Украйна ”.

На въпрос: „ Ако ракетата беше съветска и бе попаднала на територията на Полша ”, тя изясни, че член 5 е доста заповеднически. „ Прецени ли се, че има офанзива против държава-член на НАТО, той се задейства. Но би трябвало да има ясни доказателства за офанзива против страна от Алианса ”, сподели някогашният външен министър.

„ Всяка политическа неустойчивост дава благоприятни условия за хакерите за хибридна война и хибридни офанзиви. Малка е вероятността от задействане на нуклеарен удар, само че хибридната война се разраства. Това е, бих я нарекла – партизанска война. Една хакерска атака, парализирането на контрола върху авиацията или върху железопътния превоз основава безпорядък. Това е директна опасност против националната сигурност ”, сподели Нейнски във връзка все по-честите хакерски офанзиви.

За изказването от Австрия, че също не вижда България в Шенген, дипломатът ни сподели, че това е знак за съмнение. „ Не е загадка за никого, че България е изпълнила изискванията си за участие. Липсва политическото доверие ”, сподели Нейнски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР