Лихвените нива във Великобритания се повишиха допълнително на фона на

...
Лихвените нива във Великобритания се повишиха допълнително на фона на
Коментари Харесай

Централната банка на Англия вдигна лихвата до 1.25%

Лихвените равнища във Англия се покачиха в допълнение на фона на опитите на Централната банка на Англия да ограничи темпа на инфлацията.

Основната рента в страната през днешния ден набъбна от 1% до 1.25%, като това беше петото следващо нарастване от страна на централната банка, достигайки най-високото си равнище от 13 години.

Увеличението идва на фона на възходящите разноски за живот в резултат на рекордните цени на горивата и енергийните артикули.

Инфлацията във Англия доближи 9%, което е най-високото равнище от 40 години, а от централната банка предизвестиха, че може да надвиши 11% по-късно през годината.

От банката оповестиха, че възходящите цени на енергийните артикули се чака да покачат разноските за живот през октомври, допълвайки, че ще "действат мощно ", в случай че е належащо, в случай чеинфлационният напън продължи.

Шест от деветте члена на комисията по парична политика на банката са дали своят вот в поддръжка на нарастване на лихвата до 1.25%, до момента в който трима са подкрепили още по-голямо нарастване до 1.5%.

Протоколът от срещата също по този начин разкрива, че от финансовата институция чакат английската стопанска система да се свие с 0.3% през второто тримесечие.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР