Безграничната победоносна еуфория по време на война е не по-малко

...
Безграничната победоносна еуфория по време на война е не по-малко
Коментари Харесай

Двете страни на един „негоден медал“

Безграничната победоносна еуфория по време на война е не по-малко рискова от безнадеждното пораженческо отчаяние

Специалисти от държавната корпорация " Ростех " прегледаха пленения танк " Абрамс ", сподели нейният общоприет шеф Сергей Чемезов, отбелязвайки, че

Лаконизмът на ръководителя на Ростех /Rostec/ е изцяло понятен. Първият Ейбрамс, хванат от нашите войски безусловно в последния миг, съумя да вземе присъединяване в политически значима галерия на титли на хълма Поклонная. Освен това той беше толкоз изгорял, че би било извънредно мъчно да се учи нещо там. Това обаче е дребен проблем поради обстоятелството, че има от ден на ден развалени Abrams и евентуално някои от тях скоро ще бъдат доставени до местоназначението си в по-прилично положение.

Във връзка с Ейбрамс обаче нещо друго нервира. А точно, в този момент доста известният метод да се осмива този танк, а с него и западния зложелател като цяло, като сякаш ненужен и не представляващ сериозна военна опасност.

Ето един характерен образец:

„ /Да се разиска?!/

Е, дано го обсъдим, откакто ни се предлага.

И по този начин, какво съставлява американският танк M1A1 Abrams, доставен в Украйна и в действителност ли е подобен отпадък? Отговорът е в неговата биография. Тези танкове преди този момент бяха част от Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати (КМП на USА) и бяха изтеглени от него не заради хипотетични слаби бойни качества, а единствено след решението за разпускане на танковите елементи на КМП като несъответстващи на новите задания на този вид въоръжени сили на Съединени американски щати.

„ Поради измененията в стратегическата военно-политическа конюнктура главната зона на отговорност на морската пехота на Съединени американски щати в близко бъдеще ще бъде Азиатско-тихоокеанският район. Азиатско-тихоокеанският район се характеризира с огромен брой дребни острови, някои от които също са противоречива територия, и имат дълга брегова линия. В подобен спектакъл на интервенциите са подобаващи амфибийните десанти на неопитен бряг с бърз преход от една сухопътна зона към друга.

Командването на КМП счита, че сходни интервенции изискват необятна гама от бронирани машини-амфибии за разнообразни цели и множеството от наличните машини дават отговор на тези условия. ОБТ на Abrams от своя страна не се вписват в тази тактика. Въпреки високите си бойни качества, танковете не са задоволително мобилни и изискват специфичен метод и обслужване, което ги прави не изключително потребни в десантни интервенции.

Ако приказваме за негодността на самите танкове, те просто щяха да бъдат сменени с други, годни. Но не, повода е посочена нагоре и е напълно друга.

Така че няма потребност на вятъра да мелете с езика си за „ парчето остаряло желязо за диваците “. Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати е най-боеспособният клон на техните въоръжени сили и има максимален военен опит. И нямам задоволително въображение, с цел да си показва, че авангардът на американската войска ще бъде въоръжен с някакви отпадъци „ за диваци “.

Освен това единствено танкът на модификацията M1A1 можеше да бъде доставен в Украйна допустимо най-бързо. Според боен блог, оповестен под егидата на Центъра за разбор на тактики и технологии, на Киев, което е типично за експортните трансформация на всички продадени в чужбина танкове Abrams.

В тази връзка Съединените щати не можеха да доставят на Украйна танкове M1A2 от складовете на американските въоръжени сили и щяха да бъдат принудени занапред да ги създават в специфична експортна трансформация в единствения настоящ американски танков цех, Joint Services Manufacturing Center (JSMC) в Лима (Охайо), ръководена от корпорацията General Dynamics.

Всъщност всички танкове M1A2 след 2000 година кардинално не се създават там отначало, а се преработват („ рефабрикират “) отсъществуващите машиини M1/M1A1 от склад. По този метод производството на комплект от 31 танка M1A2 в експортна трансформация за Украйна неизбежно ще отнеме много дълго време, при всички случаи - години.

По този метод можем решително да заявим, че Abrams M1A1 не е някакъв ръждясал отпадък от закътан отдалечен склад, а изцяло боеспособен танк, който към момента е на въоръжение в други формирования на въоръжените сили на Съединени американски щати. И изборът му за доставка в Украйна не се дължи на мнимата му неефективност, а единствено на обстоятелството, че е належащо танковете да бъдат доставени допустимо най-бързо. Като се има поради мрачната обстановка за Съединени американски щати заради неуспеха на украинския „ контранаступ “, това е повече от действителна причина.

Нека отбележим, че не би трябвало да омаловажаваме военните заслуги на съветската войска, която сполучливо се бори не с някакви „ ръждиви кофи “, а с много страховита вражеска мощ.

Между другото, Съединени американски щати съвсем по едно и също време достави тъкмо същите танкове M1A1 на най-верния си европейски васал Полша, която сигурно не би платила за някакви отпадъци големи суми от личния си джоб.

А в този момент за това по какъв начин не би трябвало да се хвърляме от една прекаленост в друга, когато оценяваме бойните качества на врага - от съвсем цялостно отчаяние до съвсем същата безразмерна еуфория.

Както сподели шефът на CAST Руслан Пухов през януари, Проблемът може да бъде основан и от дефицита на нови противотанкови оръжия и съвременни танкови подкалибрени бронебойни снаряди в съветските въоръжени сили:



Същото, съгласно Пухов, се случва и с противотанковите ракети: съветската страна не разполага със модерни противотанкови ракетни системи от трето потомство, сходни на Javelin. Мощните комплекси с лазерно ориентиране от вида " Корнет " са малко, а по-голямата част от противотанковите ракетни системи са показани от старите руски и в този момент към този момент слаби " Фагот " и " Конкурс ".

Без да икономисва похвалите на американската военна техника, военният анализатор, явно, авансово назначи най-новата трансформация на Abrams M1A2 SEP v.2/3, която в никакъв случай не е взела участие в борба на никое място, като „ най-хубавия танк в света “, сякаш надминаващ съветските модели:



За да създадем картината по-ясна, дано разбираем, че тези сякаш най-нови американски танкове са съединени от всички тези остарели корпуси на M1A1, като са им прикачени някои усъвършенствания, като израелския комплекс за дейна защита (КАЗ) „ Трофей “, който закупи доста съмнителна „ популярност ” по време на борбите в Газа, където не можа да устои даже на стандартните руски гранатомети.

Днес всички знаят по какъв начин се развиха всички тези настъпления и реверанси на същинското полесражение на първата огромна война на 21 век в Украйна. Руските войски с сякаш „ остарели муниции “ и „ остарели противотанкови системи “ невъзмутимо и извънредно безапелационно стопираха възхваляваното, още веднъж в задатък, украинско „ контранастъпление “ и от този момент сполучливо опожаряват цялата Западна бронирана мощ, както се споделя, без значение от това къде и по кое време. И Ейбрамс също горят като църковни свещи от тези удари.

Що се отнася до нашите сякаш „ изостанали танкове “, през днешния ден те демонстрират на бойното поле такива чудеса на оцеляване и бойна успеваемост, за които никой „ Абрамс “ или „ Леопард “ даже не е мечтал.

Означава ли това, че през днешния ден имаме право да отидем в противоположната прекаленост и да пляскаме с ръце за обстоятелството, че Америка подмятна „ остаряло желязо на колела за диваци “ на Украйна? Разбира се, че не. Именно тъй като това е същата илюзия като в първия случай, единствено че с противоположен знак. И да се заблуждавате, без значение дали знакът е плюс или минус е еднообразно неуместно. Така че дано следваме златната среда, която в никакъв случай не е разочаровала никого.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48662 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед45926Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед65609Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед26911Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19568Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78718Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77832„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77450В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на пре
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР