Лидерът на една от най-големите мотоциклетни банди в Австралия беше

...
Лидерът на една от най-големите мотоциклетни банди в Австралия беше
Коментари Харесай

Най-издирваният човек в Австралия беше екстрадиран от Турция

Лидерът на една от най-големите мотоциклетни банди в Австралия беше екстрадиран от Турция, с цел да бъде изправен пред съда в своята татковина.

Марк Бъдъл, който оглавява мотоциклетната тайфа Comancheros и от време на време е описван като най-издирвания човек в Австралия, е арестуван на летище Дарвин в страната.

Срещу него ще бъдат повдигнати обвинявания за трафик на опиати.

Бъдъл бяга в Близкия изток през 2016 година, откакто е посочен като заинтригувано лице в следствие на ликвидиране, показва BBC.

37-годишният Бъдъл прекарва известно време в Дубай, преди да се откри в северната част на Кипър, която няма съглашения за екстрадиция с Австралия, съгласно локални медии.

Той е пропъден от следената от Турция територия при започване на юли, тъй като наличието му е било "неудобно от позиция на вътрешния мир и сигурност ", съгласно министерството на вътрешните работи.

Оттам той отива в Турция, която няма съглашение за екстрадиция.

Бъдъл е упрекнат за вноса на кокаин с улична стойност 40 млн. австралийски $ (27 млн. долара) в Мелбърн през 2021 година Срещу него ще бъдат повдигнати две обвинявания, като оптималната присъда за всяко от тях е пожизнен затвор.

Според австралийските управляващи Бъдъл е провел доставката, употребявайки приложение, което е било следено скрито от локални служители на реда и от ФБР в Съединени американски щати.

От полицията настояват, че Бъдъл има връзка с убийството на охранител в Сидни през 2010 година

Бъдъл е поел управлението на мотоциклетната тайфа през 2009 година, откакто тогавашният водач Мик Хави влиза в пандиза поради сборичкване с съдбовен край с членове на друга тайфа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР