От днес в почивни и празнични дни се разкрива експресната

...
От днес в почивни и празнични дни се разкрива експресната
Коментари Харесай

Двуетажен автобус ще ни вози до Банкя

От през днешния ден в почивни и празнични дни се разкрива експресната излетна линия Х43, която ще вози столичани и гостите на града до центъра на Банкя. Линията ще потегля от известната туристическа спирка на пл. Свети Александър Невски на всеки час от 10:30 до 17:30.

В противоположна посока, курсовете от Банкя ще са от 11:30 до 18:30.

Експресният маршрут ще се обслужва от двуетажни рейсове, а пътуването ще става с всички типове транспортни документи, които Център за градска подвижност издава. Важат и всички типове преференции. Тази линия е с разписание, синхронизирано с това на рейс Х50, който пък пътува от пл. Св. Ал. Невски до парк-музей " Врана ".

Така, от Дружба и Младост до Банкя ще се стига за към 1 час.

Идеята за система от експресни излетни линии, обслужвани с двуетажни рейсове е на общинският консултант Карлос Контрера и специалиста Марио Евстатиев. Тя се развива от пролетта на 2023 година, като започва точно с линия Х50. В момента те работят и върху проект за доставка на още седем двуетажни рейсове, с които да се поемат още две линии, които да обезпечат бързо и атрактивно напредване като опция на персоналния автомобил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР