Камиони, превозващи крайно необходима помощ за ивицата Газа, се претърколиха

...
Камиони, превозващи крайно необходима помощ за ивицата Газа, се претърколиха
Коментари Харесай

Хуманитарни камиони се търкалят през изградения от американските военни кей към Газа за първи път

Камиони, пренасящи извънредно нужна помощ за линията Газа, се претърколиха през новопостроен пристан на Съединени американски щати и в обсадения анклав за първи път в петък, защото израелските ограничавания за прекосяване на границата и тежките боеве попречиха доставката на храна и други доставки.

Пратката е първата в интервенция, която американските военни чакат да доближи до 150 камиона дневно, до момента в който Израел натиска южния град Рафа в седеммесечната си атака против Хамас.

Но Съединени американски щати и филантропичните групи предизвестяват, че планът за плаващ пристан не е сурогат на сухоземните доставки, които биха могли да донесат цялата храна, вода и гориво, нужни в Газа. Преди войната над 500 камиона са влизали на територията приблизително дневно.

Успехът на интервенцията също остава нежен заради риска от нахлуване на бойци, логистични трудности и възходящ дефицит на гориво за камионите с филантропична помощ заради израелската обсада на Газа след офанзивата на Хамас на 7 октомври. Екстрем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР