Личният вишнев електромобил Tesla Roadster на Илън Мъск привлече почти

...
Личният вишнев електромобил Tesla Roadster на Илън Мъск привлече почти
Коментари Харесай

Falcon Heavy е взела в космоса и още нещо, освен електромобила на Мъск

Личният вишнев електрически автомобил Tesla Roadster на Илън Мъск притегли съвсем цялото внимание на медиите с потреблението си като потребен товар в историческото изстрелване на свръхтежката ракета Falcon Heavy, само че се оказа, че дружно с електрическия автомобил има още нещо.
Сега се появи по-подробна информация за поставения в автомобила незначителен обект, който може да се употребява в продължение на милиони, а може би и милиарди години в екстремални галактически условия.



Това е дискът Arch (чете се “Арк”) със напълно дребни размери, предопределен за продължително предпазване на информация. В него са записани цели библиотеки, кодирани върху дребния диск, изработен от кварц, с размер неголяма монета.

Некомерсиалната Arch Mission Foundation означи, че тези дискове могат да съхраняват информацията през пространството и времето, и да да я съхраняват за бъдещите генерации.



Arch наподобява като значително понижен DVD или Blu-ray диск, само че с потенциал до 360 TB, което е еквивалентно на към 7000 Blu-ray диска.

В електрическия автомобил е подложен дискът Arch 1.2 с име Solar Library (слънчева библиотека) и се носи в пространството със скорост към 12 908 км/ч. На него е записана поредицата “Фондацията” на Азимов, концепциите в която чудесно подхождат на задачата на Falcon Heavy.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР