Кметът Коцев поздрави всички участвали в маратона, провел се във

...
Кметът Коцев поздрави всички участвали в маратона, провел се във
Коментари Харесай

Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически комплекси в областта

Кметът Коцев поздрави всички взели участие в маратона, провел се във Варна през днешния ден. В своя Фейсбук профил градоначалникът написа, че денят е бил изпълнен с " доброта и положителна сила ". 

Той особено поздрави спечелилите от Кеня. 

Благомир Коцев подчертава и върху самодейността за осиновяване на кучета от приюта в Каменар. По думите му от приюта към този момент 70 животни са с нови стопани, а там са останали единствено 30. 

Коцев написа още в своя пост, че през днешния ден е поел ангажимент да се реновира манастира " Св. Богородица " в Караач теке: " Обединяваме сили с централната власт, с цел да опазим останките от комплекса и да го превърнем в духовното и публично значимо място, което заслужава да бъде ".

Целият пост:

Днес безспорно беше ден, изпълнен с доброта и положителна сила за жителите и гостите на Варна.

На варненския маратон българските състезатели сграбчиха три бронза и едно злато в двете съществени дистанции – маратон и полумаратон, а още петима българи се класираха първи, втори и трети в правата от 10.5 километра.

Сърдечно приветствам българските призьори, както и първенците от Кения!

На няколко километра от спортните страсти, завладели площад " Независимост “, се организира друга, не по-малко забележителна самодейност – акцията за осиновяването на кучета от приюта в Каменар. Община Варна е съорганизатор на акцията " Подай ръка – избави лапа “, която цели да откри почтени стопани на четириногите ни другари, останали без дом.

Откакто е заменено управлението в приюта, жителите му от 100 са станали 30 – доказателство за разликата в отношението към животните сред предходния и настоящия наемодател на единственото леговище за бездомни кучета във Варна.

Обратно на тематика маратони: през днешния ден Варна посрещна Силвия Кьосева – атлетът-любител, която ще пробяга цялото българско Черноморие за 6 дни, с цел да разпространява родния морски бряг. Тя изминава приблизително по 60 км дневно, а идеята й е да сплоти севера и юга, с цел да престанем да се разделяме на Варна и Бургас, и да стартираме да мислим за морето, като за чисто българско.

Измежду спортните и благотворителни събития, през вчерашния ден съумях да поема и един доста значим ангажимент от името на варненци – възобновяване на манастира " Св. Богородица “ в местността Караач теке. Обединяваме сили с централната власт, с цел да опазим останките от комплекса и да го превърнем в духовното и публично значимо място, което заслужава да бъде. Направих това заричане в деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий, дружно с рокерите от мотошествието " По пътя на вярата и буквите “. Вероятно тъкмо оттова ще стартира празничният поход в Деня на Варна тази година, когато означаваме Успение Богородично.

Смятам, че точно тази първа стъпка ще сложи началото на възраждането на манастира.

Подобно на него, Варна също се разсънва за нов живот. Пролетта е тук и ни припомня, че насладата от придвижването, духовността и благородните каузи са това, което ни сплотява като българи. Колкото и мъчно да ни е било, постоянно сме намирали метод да гледаме към хоризонта, да създадем положително и да благодарим на Бога, че ни пази.

Радвам се, че се срещнах с толкоз доста усмихнати хора през тези почивни дни. Варна е доста особено място и всеки един от вас ми го потвърди персонално в последните дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР