Третата в листата на “БСП за България за предстоящите парламентарни

...
</TD
>Третата в листата на “БСП за България за предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

Теодора Николаева, БСП: Трябва да насърчаваме устойчивия икономически растеж и създаването на качествени работни места

Третата в листата на “БСП за България " за идните парламентарни избори е Теодора Николаева. Тя е на 38 години. Магистър е по Корпоративно ръководство, бакалавър по Стопанско ръководство. Има специализации по предприемачество и мениджмънт в туризма. Мениджър е в туристическия бранш с над 13 години опит на същата позиция, като преди този момент и понастоящем реализира активност в ръководството на планове. Член е на УС на Съвет по туризъм – Пловдив, шеф е на Център за професионално образование (ЦПО към Интелект КООП ЕООД), учител и наставник в курсове за придобиване на професионална подготовка на безработни лица в областта на туризма.

- Г-жо Николаева, каква е главната причина, която Ви подтикна да се кандидатирате за депутат?

- Вярвам, че всеки би трябвало да даде своя принос, без значение дали посредством доброволчество, професионални действия или обществена работа. За мен опцията да съставлявам ползите на хората и да работя за тяхното благоденствие беше мощен тласък да се кандидатирам за депутат. Като част от колективи постоянно съм била ангажирана с публичните проблеми и съм търсила способи да ги изпращам. Това ми дава опция да приложа своите знания и опит в правенето на политики, изключително в региона на туризма, образованието и обществените действия.

- Кои са главните дела, зад които ще застанете в Народното събрание?

- Сред главните ми цели са икономическото развиване и понижаване на неравенството. Въпреки че България означи прочут прогрес в икономическата сфера през последните години, остават обилни провокации. Страната би трябвало да работи за поощряване на резистентен стопански напредък, основаване на качествени работни места и понижаване на неравенството. Това може да се реализира посредством вложения в обучение, просвета и технологии, поддръжка за дребния бизнес и гарантиране, че изгодите от растежа са споделени необятно в обществото.

- От какво има най-голяма потребност България сега?

- Без да се замисля бих показала предпочитано потребността на страната ни от непоклатимост и постоянно правилство с опция за дълготрайно дейно ръководство. Но отговорът на този въпрос не е еднопосочен. България продължава да се бори с корупцията на всички равнища на обществото, от локалната администрация до висшите ешелони на властта. Наличието на транспарантни и виновни институции, използването на ефикасни антикорупционни ограничения и основаването на просвета на честност са от значително значение за построяването на доверие в държавните институции и насърчаването на икономическия напредък.

- Кои законодателни начинания считате за най-належащи?

- Широко обсъждан, и не без съображение, е преходът на страната ни към нисковъглеродна стопанска система или така наречен Европейска зелена договорка. Тя слага Европейски Съюз и в частност България във все по-голяма взаимозависимост от вноса на енергийни горива. Нужно е преразглеждане на поетите задължения от страната ни като част от Европейски Съюз, тъй като зеленият преход не трябва да бъде за сметка на работни места. Алтернативи в посока на това са съществуващата нуклеарна енергетика, всеобща газификация, развиване на ВЕИ капацитета, повишение на енергийната успеваемост. Възможностите ни са за внедряване на новаторски технологии при които освен ще се подсигурява, само че и ще се обезпечат както политиките от ограничения и дейности за запазване на околната среда и водите, заетостта на наетите чиновници и служащи в бранш “Енергетика “, по този начин и устойчивото развиване на посочената промишленост.

- Какви промени са нужни в сферата, в която Вие сте специалист?

- В Туризма са нужни дейни политики във връзка разпространение на България като атрактивна културно-историческа дестинация и опазване на употребеното досега данъчно облекчение от местата за настаняване и заведенията за хранене и забавление.

Недостигът на фрагменти в туризма е продължителен. За решаването на този проблем е нужно ефикасното взаимоотношение сред страната, представителите на бизнеса и образователните заведения, както във връзка с годишния банкет, образователните стратегии и стажове, по този начин и по повод възнаграждението на заетите в туризма. Приоритет е обновяване на интереса на младежите към туризма като един от водещите браншове в българската стопанска система.

- Защо гласоподавателите да гласоподават на идните избори?

- На прага на следващите избори жителите евентуално си задават въпроса " Има ли смисъл да гласуваме още веднъж? “ Макар и много постоянно, въпреки и обезкуражаващо да наподобява следващото вървене до урните, имам вяра, че няма по-решаващ фактор за нашето бъдеще от нашия глас в този момент. Негласуването не води до смяна, нужно е дейното присъединяване на жителите в изборите.

- Защо да поддържат " Българска социалистическа партия за България "?

- Със своето развиване, само че и резистентност в годините на преход и поява на нови политически обединения и партийни опити, Българска социалистическа партия потвърди, че има основна роля в политиките на страната във връзка с трите съществени стълба за одобряване на публичното богатство и националните ползи:

Икономически политики в интерес на служащите, контролиране на икономическото неравноправие и вложения в обществени услуги, обучение и опазване на здравето.

Приоритизиране на обществените въпроси във връзка с отбрана на правата на жителите, в това число хората в неравностойно състояние, възрастните хора, младите фамилии и превъзмогване на демографската рецесия в България.

Външна политика: уравновесена външна политика, недопускаща присъединяване на страната ни във военни спорове.

Можете да подкрепите Теодора Николаева с бюлетина номер 24 и преференция 103.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР