Лекотата, с която се сринаха някои построени от държавата жилищни

...
Лекотата, с която се сринаха някои построени от държавата жилищни
Коментари Харесай

Иран: Рухването на построени от държавата сгради при труса е признак за корупция

Лекотата, с която се сринаха някои издигнати от страната жилищни здания в Западен Иран при земетресението в неделя, демонстрира, че е имало корупционни практики при построяването им. Това съобщи през днешния ден президентът на Ислямската република Хасан Роухани, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че доста елементарни иранци споделят това мнение. Някои от жилищните здания, срутили се при труса, лишило живота на минимум 530 души и ранило хиляди хора, са издигнати по стратегия за създаване на жилища на налични цени, стартирана през 2011 година от предшественика на Роухани, Махмуд Ахмадинеджад.

"Фактът, че къща, издигната от елементарни хора в Сарпол е Захаб, е останала здрава, до момента в който отсрещната къща, издигната от държавното управление, се е сринала, е симптом за корупция ", сподели Рохани на държавно съвещание. Той изрази убеденост, че е имало корупция в договорите за строителство ".

Сарпол е Захаб е най-тежко потърпевшият при неделното земетресение с магнитуд 7,3 град. В обществените мрежи стана доста известна фотография на постройка, понесла релативно малко вреди, до съществено потърпевша постройка, издигната от държавното управление, показва Ройтерс.

Рохани се закани, че в случай че бъдат открити нередности в програмата за тези жилища, виновниците ще бъдат осъдени. Вече е издадена заповед за ареста на реализатор на социална поръчка, построила напълно неотдавна болница в град Исламабад е Гарб, която е потърпевша тежко при земетресението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР