Още три израелски семейства най-накрая поне знаят със сигурност какво

...
Още три израелски семейства най-накрая поне знаят със сигурност какво
Коментари Харесай

И приятелят на Шани Лука е мъртъв

Още три израелски фамилии най-сетне най-малко знаят сигурно какво се е случило с обичаните от тях хора. Израелската войска заяви, че е разкрила телата на трима от заложниците, отвлечени на 7 октомври и ги е прибрала от Газа. И тримата са били убити по време на клането на 7 октомври 2023 година, само че терористите са взели труповете им и са ги държали с вярата да получат откуп и за тях.

Загиналите са Ханан Яблонка (42 г.), Мишел Нисенбаум (59 г.) и Орион Ернандес Радукс (30 г.). Според армията тримата израелци са били убити на кръстовище в деня на терористичната офанзива, а по-късно телата им са били отнесени в Газа.

Както оповестява „ Тайвс оф Израел “ Ернандес е приятелят на Шани Лука, друга убита германка. Заедно с Яблонка и Лук той е участвал на музикалния фестивал, на който „ Хамас “ убиха стотици младежи. Ернандес, Яблонка и Нисенбаум също са убити по време на бягството си. Досега нищо не се знаеше за тяхната орис.

Едва предходната седмица израелските сили откриха тялото на Шани Лука. Снимките на неподвижното ѝ тяло в окървавено долнище на спортен екип, хвърлено в пикапа на терористите от „ Хамас “ обиколиха света.

Според израелски източници към 100 заложници към момента се държат от терористите на „ Хамас “ в линията Газа. Смята се, че още към 30 заложници са мъртви.

Междувременно израелското държавно управление изиска да продължи договарянията за освобождението на петте израелски войнички, които бяха отвлечени на 7 октомври. Това оповестиха от кабинета на министър-председателя Бенямин Нетаняху в четвъртък.

В същото време Нетаняху акцентира, че Израел ще продължи да се бори с „ Хамас “. Натискът върху израелското държавно управление за продължение на договарянията се усили всеобщо след публикуването на видеоклипа.

Форумът на фамилиите на заложници в Израел разгласява в сряда фрагментите, на които се вижда насилственото похищение на пет израелски войнички от военната база " Нахал Оз " по време на огромната офанзива на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври.

На тях се вижда по какъв начин младите дами, на възраст 19 и 20 години, се гърчат на земята по пижами с вързани ръце, а някои от тях са с окървавени лица. В края на видеото се вижда по какъв начин ислямистки бойци ги водят с боен джип.

Клипът демонстрира " насилственото, унизително и травматично отношение, което девойките е трябвало да изтърпят в деня на отвличането им, а очите им са цялостни с смут ", изясняват от Форума на фамилиите на заложници.

При нападението на 7 октомври терористите от „ Хамас “ убиха повече от 1200 души и отвлякоха над 250 души. Около половината от тези заложници бяха освободени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР