Легендата на камерунския футбол Самуел Ето’о направи интересно изказване спрямо

...
Легендата на камерунския футбол Самуел Ето’о направи интересно изказване спрямо
Коментари Харесай

Ето’о: Влюбих се в Пеп като треньор, но не и като човек

Легендата на камерунския футбол Самуел Ето’о направи забавно изявление по отношение на своя някогашен ментор в Барселона Хосеп Гуардиола. Нападателят приказва по време на специфична галавечер, като съобщи, че към момента обмисля дали да стане треньор, а в случай че го направи, би било поради вдъхновението му в тази специалност – Луис Арагонес.

В същото време той отвърна студено на похвалите, които предишния месец Гуардиола му насочи – испанецът го разказа като „ един от най-хубавите, които е тренирал” – и съобщи, че се е влюбил в Пеп като ментор, само че не и като човек. Не е загадка за никого, че Гуардиола искаше да махне Ето’о от Барселона още в дебютния си сезон отпред, а го стори в действителност година по-късно.

„ За да бъда треньор, би трябвало да изучавам доста. Моят шанс като състезател бе, че срещнах един умен човек, който в този момент почива в мир: Луис Арагонес. Той ми сподели да чувам моите близки. Очевидно да бъда треньор е мисъл, която се върти в главата ми. Засега към момента го асимилирам”, съобщи Ето’о.

„ Най-добрият треньор, който съм имал? Всички са били специфични. Не е елементарно да избера някого, само че в случай че би трябвало да е единствено един, това ще е Луис. Когато бях състезател на Майорка, имахме един диалог в неговия кабинет, който промени живота ми. Той ми сподели, че съм постигнал всичко в Майорка и в този момент е времето да отида в различен тим, с цел да ревизира какво е същинското ми равнище. Тогава си мислех: „ Какви ги приказва този?” Луис имаше популярен темперамент, само че знае по какъв начин да го употребява. Помня един път в Сарагоса по какъв начин съвсем ми удари глава. На идващия ден си призна, че фактически е желал да ме удари. Беше ми като татко. Би било голяма чест да наподобявам на него като треньор.”

„ Много съм горделив от това, което Почетино реализира. Ако един ден реша да ставам треньор, първият човек, с който ще желая да се видя, ще бъде той. Казвал съм му го. Гуардиола? Влюбен съм в него като треньор, не като човек. С него се научих да играя футбол. Разбирах го по-добре от всеки различен.”

„ Моуриньо пък ме остави на пейката в течение на месец и ме караше да затоплям на вятъра. Той човъркаше в главата ми, с цел да ме направи негов. Разговаряхме в неговия офис. Едва тогава научих какво желае от мен – да си върна най-хубавото равнище. А аз го сторих. После спечелихме всичко. В Интер бяхме тим от 11 воини, печелехме по друг начин”, добави Ето’о.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР